Idén is lesz szünidei gyermekétkeztetés: rengetegen igényelték eddig

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Idén is lesz szünidei gyermekétkeztetés: rengetegen igényelték eddig

Százhúszezer család igényelte a nyári szünidei gyermekétkeztetést, a program keretében a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila azt mondta, az idei költségvetésben 80 milliárd, 2020-ban több mint 82 milliárd forintot fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a támogatás összege.

Ismertette, a nyári szünidei étkeztetés június 17-étől augusztus 30-áig tart. Ez azonban nem automatikus szolgáltatás, a családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást - hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, az igénylésnek nincs határideje.

Jövőre 82,5 milliárdot fordítanak gyermekétkeztetésre

A 2020-as költségvetésben az eddigieknél is több forrást, 82,5 milliárd forintot biztosít a kormány gyermekétkeztetésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél írásban lehet igényelni a június 17. és augusztus 30. közötti hétköznapokra. A jelentkezésnek nincsen határideje. Az igénybe vételről a jegyző írásban tájékoztatja az érintett szülőket, a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segítséget nyújt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

ebéd

gyermekétkeztetés

nyári szünet

hátrányos helyzet