Titokzatos vírus terjed egy szabolcsi településen: nagyon veszélyes lehet

MTI   
  Megosztom
Titokzatos vírus terjed egy szabolcsi településen: nagyon veszélyes lehet

Fertőző májgyulladás terjed a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagydoboson, a megyei kormányhivatal vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Tekintettel arra, hogy a település lakosai között megnőtt a hepatitis A okozta fertőző májgyulladással fertőzöttek száma, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Mátészalkai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán keresztül az 1–23 év közöttiek körében (…) ingyenesen biztosítja az aktív immunizálás lehetőségét védőoltás formájában, mely több évig tartó védettséget nyújt. Az oltás elvégzésének a helye: felújított orvosi rendelő, Nagydobos, Fő út 154.

– írta közösségi oldalán a nagydobosi önkormányzat. A szon.hu megkereste a település polgármesterét, aki megerősítette, hogy többen megfertőződtek a településen hepatitis A vírussal néhány nap leforgása alatt. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya azt a tájékoztatást adta a lapnak, hogy „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az említett ügyben vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is folyamatban van”.

Az ATV híradója úgy tudja, hogy 11 fertőzött van a településen, de hozzátették, hogy akár 8 hét is lehet a lappangási idő. A híradó tudósítása szerint a közforgalmú helyekre, boltok elé már kikerültek a fertőtlenítő kézmosók.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészség

betegség

család

kór

fertőző

májgyulladás

hepatitis a

vírus