Titokzatos vírus terjed egy szabolcsi településen: nagyon veszélyes lehet

MTI   
  Megosztom
Titokzatos vírus terjed egy szabolcsi településen: nagyon veszélyes lehet

Fertőző májgyulladás terjed a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagydoboson, a megyei kormányhivatal vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Tekintettel arra, hogy a település lakosai között megnőtt a hepatitis A okozta fertőző májgyulladással fertőzöttek száma, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Mátészalkai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán keresztül az 1–23 év közöttiek körében (…) ingyenesen biztosítja az aktív immunizálás lehetőségét védőoltás formájában, mely több évig tartó védettséget nyújt. Az oltás elvégzésének a helye: felújított orvosi rendelő, Nagydobos, Fő út 154.

– írta közösségi oldalán a nagydobosi önkormányzat. A szon.hu megkereste a település polgármesterét, aki megerősítette, hogy többen megfertőződtek a településen hepatitis A vírussal néhány nap leforgása alatt. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya azt a tájékoztatást adta a lapnak, hogy „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az említett ügyben vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is folyamatban van”.

Az ATV híradója úgy tudja, hogy 11 fertőzött van a településen, de hozzátették, hogy akár 8 hét is lehet a lappangási idő. A híradó tudósítása szerint a közforgalmú helyekre, boltok elé már kikerültek a fertőtlenítő kézmosók.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészség

betegség

család

kór

fertőző

májgyulladás

hepatitis a

vírus