Titokzatos vírus terjed egy szabolcsi településen: nagyon veszélyes lehet

MTI   
  Megosztom
Titokzatos vírus terjed egy szabolcsi településen: nagyon veszélyes lehet

Fertőző májgyulladás terjed a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagydoboson, a megyei kormányhivatal vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Tekintettel arra, hogy a település lakosai között megnőtt a hepatitis A okozta fertőző májgyulladással fertőzöttek száma, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Mátészalkai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán keresztül az 1–23 év közöttiek körében (…) ingyenesen biztosítja az aktív immunizálás lehetőségét védőoltás formájában, mely több évig tartó védettséget nyújt. Az oltás elvégzésének a helye: felújított orvosi rendelő, Nagydobos, Fő út 154.

– írta közösségi oldalán a nagydobosi önkormányzat. A szon.hu megkereste a település polgármesterét, aki megerősítette, hogy többen megfertőződtek a településen hepatitis A vírussal néhány nap leforgása alatt. A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya azt a tájékoztatást adta a lapnak, hogy „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az említett ügyben vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is folyamatban van”.

Az ATV híradója úgy tudja, hogy 11 fertőzött van a településen, de hozzátették, hogy akár 8 hét is lehet a lappangási idő. A híradó tudósítása szerint a közforgalmú helyekre, boltok elé már kikerültek a fertőtlenítő kézmosók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészség

betegség

család

kór

fertőző

májgyulladás

hepatitis a

vírus