Több ezer családot érint: itt lehet iskolakezdési támogatást igényelni

MTI   
  Megosztom
Több ezer családot érint: itt lehet iskolakezdési támogatást igényelni

Legyen öröm az iskolakezdés! címmel iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász. A segélyszervezet célja, hogy legalább 5000 rászoruló gyermeket támogassanak iskolatáskával, tanszerekkel, tornafelszereléssel - közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a program sajtótájékoztatóján.

Écsy Gábor hangsúlyozta: a kilencedik alkalommal meghirdetett program célja, hogy minden gyermek egyenlő eséllyel induljon el az iskolába. Hozzátette: az ingyenes tankönyvcsomagokkal az állam fontos támogatást nyújt, de így is maradtak olyan kihívások, amelyekkel nem könnyű megbirkózni a családoknak.

A segélyszervezet szeptember 15-ig tartó programjához több módon lehet csatlakozni. Az 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni rászoruló diákokat. A Karitász honlapján bankkártyás fizetéssel, illetve átutalással is lehet adakozni. A támogatást az 12011148-00124534-00100008-as bankszámlaszámra várják, a közlemény rovatba az iskolakezdés szót írva. Emellett a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiban is várják a jó állapotú iskolatáskákat, tanszereket - mondta a segélyszervezet vezetője.

Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója arról beszélt: 16 egyházmegyében nyolcszáz egyházmegyei csoport tízezer önkéntese dolgozik majd az elkövetkező hetekben azon, hogy összeállítsa a gyermekek csomagjait.

Ugyanakkor a program több mint tárgyi adományozás, azt is szeretnék megéreztetni a rászoruló családokkal, hogy egy közösség tagjai, és van kikhez fordulniuk problémáikkal. Éppen ezért az adományok egy részét szeretetvendégség keretében adják át, más részét a karitász csoportok önkéntesei személyesen viszik majd el a családokhoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

iskolakezdés

rászoruló

támogatás

iskolatáska

tanszer

tornafelszerelés

iskola

tanuló

diák

hátrányos helyzet