Népszerű a családvédelmi támogatás: el sem hinnéd, mennyien igényelték

MTI   
  Megosztom
Népszerű a családvédelmi támogatás: el sem hinnéd, mennyien igényelték

Már 15 ezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását – ismertette Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását másfél hónap alatt kilencezren kérelmezték. A helyettes államtitkár a gyorsabb ügyintézés érdekében arra biztat mindenkit, hogy elektronikus úton küldje be igénylését, mondta el Beneda Attila.

Szintén nagyon népszerű intézkedés a családosok jelzáloghitelének részleges elengedése, illetve állami átvállalása, amely háromgyerekes családok esetén akár 4 millió forintig is terjedhet.

Beneda Attila kitért a péntektől érvénybe lépő támogatásra is, amelyet 40 ezer forintig igényelhetnek azok a szülők, akik - amíg dolgoznak - gyermeküket családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el. Elmondása szerint az intézkedés azokra a családokra vonatkozik, amelyek lakóhelyének elérhető közelségében nincs hagyományos bölcsőde.

Nincs felső határ az igénylők számát illetően, és több bölcsődés korú gyermek esetén mindegyikük után igényelhetnek támogatást a családok – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

támogatás

családvédelmi akcióterv

autó

gyerekek