Népszerű a családvédelmi támogatás: el sem hinnéd, mennyien igényelték

MTI   
  Megosztom
Népszerű a családvédelmi támogatás: el sem hinnéd, mennyien igényelték

Már 15 ezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását – ismertette Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását másfél hónap alatt kilencezren kérelmezték. A helyettes államtitkár a gyorsabb ügyintézés érdekében arra biztat mindenkit, hogy elektronikus úton küldje be igénylését, mondta el Beneda Attila.

Szintén nagyon népszerű intézkedés a családosok jelzáloghitelének részleges elengedése, illetve állami átvállalása, amely háromgyerekes családok esetén akár 4 millió forintig is terjedhet.

Beneda Attila kitért a péntektől érvénybe lépő támogatásra is, amelyet 40 ezer forintig igényelhetnek azok a szülők, akik - amíg dolgoznak - gyermeküket családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el. Elmondása szerint az intézkedés azokra a családokra vonatkozik, amelyek lakóhelyének elérhető közelségében nincs hagyományos bölcsőde.

Nincs felső határ az igénylők számát illetően, és több bölcsődés korú gyermek esetén mindegyikük után igényelhetnek támogatást a családok – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

támogatás

családvédelmi akcióterv

autó

gyerekek