Népszerű a családvédelmi támogatás: el sem hinnéd, mennyien igényelték

MTI   
  Megosztom
Népszerű a családvédelmi támogatás: el sem hinnéd, mennyien igényelték

Már 15 ezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását – ismertette Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását másfél hónap alatt kilencezren kérelmezték. A helyettes államtitkár a gyorsabb ügyintézés érdekében arra biztat mindenkit, hogy elektronikus úton küldje be igénylését, mondta el Beneda Attila.

Szintén nagyon népszerű intézkedés a családosok jelzáloghitelének részleges elengedése, illetve állami átvállalása, amely háromgyerekes családok esetén akár 4 millió forintig is terjedhet.

Beneda Attila kitért a péntektől érvénybe lépő támogatásra is, amelyet 40 ezer forintig igényelhetnek azok a szülők, akik - amíg dolgoznak - gyermeküket családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el. Elmondása szerint az intézkedés azokra a családokra vonatkozik, amelyek lakóhelyének elérhető közelségében nincs hagyományos bölcsőde.

Nincs felső határ az igénylők számát illetően, és több bölcsődés korú gyermek esetén mindegyikük után igényelhetnek támogatást a családok – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

támogatás

családvédelmi akcióterv

autó

gyerekek