Beindult a roham: már több száz család megigényelte a bölcsődei támogatást

MTI   
  Megosztom
Beindult a roham: már több száz család megigényelte a bölcsődei támogatást

Már több mint ötszázan igényelték a két hete bejelentett, havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Beneda Attila elmondta, hogy a támogatást azok a családok kaphatják, amelyek húszhetesnél idősebb gyereküket helyhiány miatt nem tudják államilag finanszírozott bölcsődében elhelyezni, ezért a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődei szolgáltatást kell igénybe venniük. A számítások szerint a következő három évben mintegy tízezer bölcsődei férőhelyet tudnak támogatni a rendelkezésre álló uniós forrásból.

Szólt arról is, hogy a családvédelmi akcióterv egyik leghangsúlyosabb eleme a bölcsődei férőhelyek bővítése; a tervek szerint 2022-ig további 20 ezer férőhelyet alakítanak ki, míg el nem érik a 70 ezret. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben 32 ezer bölcsődei férőhely volt, ma mintegy 50 ezer van.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

gyermek

bölcsőde

támogatás

munka

pénz

igénylés