Problémás lehet a fizetés: itt vannak a rezsiutalvány buktatói

24.hu   
  Megosztom
Problémás lehet a fizetés: itt vannak a rezsiutalvány buktatói

A nyugdíjasoknak némi macerával járhat a 9 ezer forint érvényesítése a rezsiszámlában - írja a 24.hu. Itt vannak a részletek.

Ahogy a portál írja, van néhány pont, amire érdemes figyelni, ha használni kívánjuk a rezsiutalványokat. Elég összetett a dolog, van néhány fizetési feltétel, amiről érdemes tudni.

Ha a kapott utalványt a postán, a csekkek befizetésére használjuk fel, akkor érdemes azt tudni, hogy nem kapunk belőle visszajárót. Ezért a csekkeket érdemes úgy befizetni, hogy a rezsiutalványok pont kitegyék a fizetendő összeget. Azt is szem előtt kell tartani, ha nem elég az utalványunk, akkor csak készpénzzel tudjuk pótolni, bankkártyával nem egészíthetjük ki.

Viszont, ha közvetlenül a gáz- vagy áramszolgáltatónál fizetünk az utalványokkal és az értékük több mint a fizetendő összeg, akkor jóváríják a túlfizetést a következő számlán. Összességében elmondható, hogy aki 3000 forint alatt fizeti számláját, annak érdemesebb a szolgáltató ügyfélszolgálatát felkeresni vagy esetleg több csekket összevonva a postán befizetni őket.

A rendeletben arról nincs szó, hogy azok, akik csoportos beszedéssel vagy átutalással fizetik a számlákat, hogy tudják felhasználni az utalványokat. További probléma az is, hogy csak egyszer kézbesíti az utalványokat a postás, így ha nem veszi át a jogosult, akkor tíz napon belül be kell mennie a postára és személyesen kell felvennie. Ha erről is lemarad valaki, akkor viszont már csak a Magyar Államkincstárnál érhetők el az utalványok.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsi

rezsiutalvány

nyugdíjas

támogatás