Problémás lehet a fizetés: itt vannak a rezsiutalvány buktatói

24.hu   
  Megosztom
Problémás lehet a fizetés: itt vannak a rezsiutalvány buktatói

A nyugdíjasoknak némi macerával járhat a 9 ezer forint érvényesítése a rezsiszámlában - írja a 24.hu. Itt vannak a részletek.

Ahogy a portál írja, van néhány pont, amire érdemes figyelni, ha használni kívánjuk a rezsiutalványokat. Elég összetett a dolog, van néhány fizetési feltétel, amiről érdemes tudni.

Ha a kapott utalványt a postán, a csekkek befizetésére használjuk fel, akkor érdemes azt tudni, hogy nem kapunk belőle visszajárót. Ezért a csekkeket érdemes úgy befizetni, hogy a rezsiutalványok pont kitegyék a fizetendő összeget. Azt is szem előtt kell tartani, ha nem elég az utalványunk, akkor csak készpénzzel tudjuk pótolni, bankkártyával nem egészíthetjük ki.

Viszont, ha közvetlenül a gáz- vagy áramszolgáltatónál fizetünk az utalványokkal és az értékük több mint a fizetendő összeg, akkor jóváríják a túlfizetést a következő számlán. Összességében elmondható, hogy aki 3000 forint alatt fizeti számláját, annak érdemesebb a szolgáltató ügyfélszolgálatát felkeresni vagy esetleg több csekket összevonva a postán befizetni őket.

A rendeletben arról nincs szó, hogy azok, akik csoportos beszedéssel vagy átutalással fizetik a számlákat, hogy tudják felhasználni az utalványokat. További probléma az is, hogy csak egyszer kézbesíti az utalványokat a postás, így ha nem veszi át a jogosult, akkor tíz napon belül be kell mennie a postára és személyesen kell felvennie. Ha erről is lemarad valaki, akkor viszont már csak a Magyar Államkincstárnál érhetők el az utalványok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsi

rezsiutalvány

nyugdíjas

támogatás