Elhárult a veszély: bátran mehetnek suliba a győri diákok

HelloVidék   
  Megosztom
Elhárult a veszély: bátran mehetnek suliba a győri diákok

Szalaggal zárták el az evangélikus iskola mögötti folyóparti részt a veszélyessé vált korhadt, száradt, vihartört fák miatt. A balesetek megelőzésére a vízügy most kivágatta ezeket, és tulipánfákat ültet helyettük - írja a kisalfold.hu.

Múlt hét kedden a reggeli órákban a Rába kettős híd lábánál fakivágások zajlottak. Felháborítónak tartom, hogy a mai világban, amikor nagyon sokan arra törekszenek, hogy élettereinket zöldebbé tegyék, Győrben még mindig ilyen mértékű pusztításokat végeznek. Nem tudom a pontos okát a fakitermelésnek, de úgy gondolom, hogy semmilyen infrastrukturális kialakítás sem jogosítja fel a városvezetést arra, hogy az amúgy is kizsákmányolt természetet még jobban tönkretegye azzal, hogy sokéves fákat pusztítanak el

– osztotta meg olvasói levelét a portál. Mint kiderült, a vízügyi igazgatóság rendelte el a fák kivágását, mivel azok veszélyessé váltak.

Az állam tulajdonában és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében álló, a Rába mellékágának bal parti hullámtéri sávján, az evangélikus iskola mögötti szakaszon hét veszélyessé vált korhadt, száradó koronájú, vihartört fa kármegelőzési célú, balesetvédelmi kitermelése vált szükségessé. Az érintett terület sűrűn látogatott része a városi belterületnek, a Győrkőcfesztivál egyik lehetséges helyszíneként is szóba került a nyár folyamán. Sajnos az itt található fák leromlott egészségi állapota és az ebből adódó balesetveszély miatt a területet hosszabb időre le kellett zárni a látogatók elől. A közelben oktatási intézmény működik, amelyben megkezdődik a tanítás, vagyis szeptembertől megélénkül az élet a zöldterületen is. Ezért vágjuk ki a fákat

- adta válaszul az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába győri belterületi hullámtéri szakaszán történő munkálatokkal kapcsolatban. Kiemelték, hogy június 24-én már előzetesen bejelentették a győri jegyzőnek, hogy elvégzik a szükséges kármegelőzési célú, balesetvédelmi beavatkozást.

A Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációja valósult meg az elmúlt években uniós támogatásból, a KEOP projekthez kapcsolódóan a győri belterületi vízpartok menti elöregedett, leromlott állapotú fák pótlásának érdekében igazgatóságunk megbízásából a Győr-Szol zrt. háromszáz iskolázott parkfát ültetett. Igazgatóságunk a mostani fakitermelés helyszínén a kivágott fákat, a korábban végzett ültetéshez igazodóan, annak folytatásaként nyolc tulipánfával pótolja majd vegetációs időszakon kívül

- mondta a vízügy munkatársa az előző években végzett munkákról.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

rába

fa

kidőlt fa

veszély

iskola

diákok

folyó