Hatalmas elismerést kapott a vidéki egyetem: ezekben a szakokban ők a legjobbak

MTI   
  Megosztom
Hatalmas elismerést kapott a vidéki egyetem: ezekben a szakokban ők a legjobbak

A Debreceni Egyetem először került fel a brit Times Higher Education (THE) társadalomtudományi felsőoktatási rangsorára - közölte az egyetem sajtóirodája.

Közleményük szerint a 2020-as szakterületi rangsor alapján a 720 felsőoktatási intézmény között a DE a 301-400. helyen szerepel. Az elbírálásnál öt szempont alapján hozták meg a döntést. Vizsgálták a felsőoktatási intézmények oktatási, kutatási, publikációs teljesítményét, továbbá a tudáshasznosítást és az egyetemek nemzetköziségét is. A DE a legtöbb pontot a publikációknál szerezte.

A DE mellett a Budapesti Corvinus Egyetem szintén a 301-400. helyen szerepel a rangsorban, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 401-500. helyre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig az 501-600. helyre került.

A listát a Massachusetts Institute of Technology vezeti, második a University of Oxford, harmadik pedig Harvard University lett.

A THE 2020-as szakterületi rangsorai közül elsőként a bölcsészettudományi felsőoktatási listáját hozta nyilvánosságra, amely a világ 536 felsőoktatási intézményének bölcsészettudományi képzéseit rangsorolja. Ezen az Eötvös Loránd Tudományegyetem - az ELTE október eleji tájékoztatása szerint - továbbra is egyetlen magyar egyetemként a 301-400. helyen szerepel, megőrizve tavalyi pozícióját.

A bölcsészettudományi rangsorban az egyetemek művészet, előadó-művészet, formatervezés, idegen nyelv, nyelvészet, irodalom, történelem, filozófia, teológia, építészet és régészet területén mutatott teljesítményét értékelték.

A listát idén is a Stanford Egyetem vezeti, míg Cambridge a második, Oxford pedig a harmadik helyen szerepel. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) a negyedik lett, az ötödik helyet pedig a Harvard szerezte meg. A lista első húsz helyét jobbára amerikai és brit egyetemek foglalják el, az élbolyba más országokból csak a müncheni Ludwig-Maximilians Egyetem, a Torontói Egyetem és a francia Université Paris Sciences et Lettres került be.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora augusztusban, az intézmény tanévnyitóján azt mondta, hogy az SE a Times Higher Education 2019-es listáján a 41. helyen áll Európában.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

egyetem

rangsor

lista

debreceni egyetem

felsőoktatás