Mi lesz a sláger karácsonykor a kisgyermekes családoknál? (x)

HelloVidék   
  Megosztom
Mi lesz a sláger karácsonykor a kisgyermekes családoknál? (x)

A magyarországi játékpiac mérete várhatóan a 2019-es évben is tovább bővül, amelynek mérete becslések szerint jelenleg 45 milliárd forintra tehető. A szülők többsége a karácsonyi időszakban játékot vásárol gyermekének, ez az összeg átlagosan közel 12 ezer forint körül alakul. A legnépszerűbb termékek évről évre a társasjátékok, kirakós- puzzle játékok, babajárművek - és játékautók, valamint a plüss kategóriákból kerülnek ki – tudtuk meg a babamarket.hu webáruháztól.

Mi lehet az idei új slágertermék?

A különböző játékautók és gyerekjárművek évek óta a top 10 kategóriában szerepelnek. Az 1-3 éves gyerekeknek szánt ajándékok közül az egyik legdinamikusabban növekvő kategória a tricikli és bébitaxi vagy más néven babataxi. A nagyobbak körében pedig továbbra is a roller hódít.

Mi az a bébitaxi és miért számít ideális ajándéknak?

A pici gyermekek körében a különböző mozgó járművek és járássegítők olyan termékeknek számítanak, amik hosszú időre le tudják kötni a gyermek figyelmét és fejlesztik a koordinációs és motorikus képességet.

A bébitaxi kemény strapabíró színes műanyagból készült gyermekjáték vastag kerekekkel. A jármű súlypontja alacsonyan van, hogy megfelelő stabilitást biztosítson a picik számára. Ezeket a járgányokat különböző biztonsági elemekkel is ellátják a gyártók. Ilyen például kényelmes ülés, háttámla, oldalsó keret vagy a lábtartó. Egyes változatai rendelkeznek tolókarral, járássegítő funkcióval és szülőkormányos, napfénytetős változatban is kaphatók.

A tolókar akkor fontos, ha még nem tudja önállóan irányítani az eszközt a gyermek. Ilyenkor a szülő tud kormányozni, ha a gyermek nagyobb lesz, ez akár le is szerelhető.

Ezeket a játékokat úgy tervezték, hogy igazodjon a gyerek különböző életkorbeli sajátosságaihoz és fizikai fejlettségéhez, valamint szórakozva fejlesszék és segítsenek a járás elsajátításában.

A mozgás és a testgyakorlás különösen fontos a picik számára. A gyerekek járművei egyrészről szórakoztatók, harsány színük miatt felkeltik az érdeklődésüket és fejlesztik az egyensúly, a koncentráció és a koordinációs készséget. Játékosan tanulják meg javítani motoros képességeiket, a környezet figyelmes megfigyelése és az akadályok elkerülése révén. Az izomzatot, ízületet és a reakcióidőt is fejleszti az indulás és megállás révén. A kormányzás és egyidejűleg a lábbal történő hajtás elősegíti a kar és láb egyidejű koordinálását.

A babák életkoruk múlásával különböző fejlettségi fázisokon mennek keresztül és a babataxi ebben a fejlődésben tud segíteni:

· 1-2 éves korban az egyszerűbb mozgásokat összetettebb folyamatokban egyesítik. Ebben a korban különösen fontos, hogy aktívak legyenek és próbálgassák a határaikat, képességeiket.

· 2-3 éves korban már magabiztos a mozgás, az izmok fejlődése, karok, lábak koordinációja és egyensúly érzék fejlődésében játszik szerepet a játék

· 3-4 éves korban már a mobilitásé a főszerep, cselekvési képességei kibővülnek, a kreativitás és szerepjáték által fejleszti játék közben a képességeit.

Mire érdemes figyelni vásárlás során?

Ha szeretnél vásárolni egy bébitaxit, akkor figyelj arra, hogy ne tedd túl korán. A megfelelő életkor az, amikor babád először próbálkozik a futással. Járássegítő eszközként 9-12 hónapos kortól használható, bébitaxiként pedig másfél éves kor körül, szintén a gyerek fejlettségi szintjétől függően.

Ezek a járgányok beltéren és kültéren egyaránt használhatók. Egyes modellek kerekén a gumiborítás gondoskodik a hangtalan száguldozásról.

Nem csak a klasszikus formák és autó utánzatok léteznek (bár a Mercedes vagy a BMW formavilága meglepően jól sikerült), hanem vannak állatos modellek vagy szép színes járművek is. Ez a fajta bébitaxi lányoknak lesz ideális autó. Sok kislány rajongani fog a kis rózsaszín járgányokért. A rózsaszín modellek mellet Disney-figurás vagy állatos figurás is kapható.

A babamarket.hu szakértői felhívják a figyelmet arra, hogy ezeket a járműveket kifejezetten gyermekek számára tervezték. Sajnos az apukák súlyát nem fogja elbírni.

(x)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

baba

család

játék