Átalakulhat a győri egyetem: a Corvinus után több intézmény kerülhet ki az állami fenntartás alól

Népszava   
  Megosztom
Átalakulhat a győri egyetem: a Corvinus után több intézmény kerülhet ki az állami fenntartás alól

Már jövő nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mintájára alakulna át a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) - értesült a Népszava. Információik mindez egy hétfői dékáni értekezleten került szóba.

A lap információi szerint az intézményi vezetés már idén is megindította volna az átalakítási folyamatokat, de stratégiai okokból későbbi időpontot választottak. Az SZE rektora, Földesi Péter már korábban is kifejezte,m hogy örömmel fogadná az átalakítást, ugyanis a szeptemberi tanévnyitón úgy nyilatkozott, hogy „a Corvinus-modell megy tovább, és potenciálisan ilyen irányba indulhat el a Széchenyi István Egyetem is”.

Ahogyan azt írják, 2019 júliusától már nem állam, hanem egy külön létrehozott vagyonkezelői alapítvány (Maecenas Universitatis Corvini) a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter augusztusban azt mondta, hogy a Corvinus-modell tapasztalatai pozitívak, ezért további felsőoktatási intézmények esetén is meg kell vizsgálni a modell alkalmazhatóságának lehetőségét. A felsőoktatási intézmények közül a Széchenyi István Egyetemet, Kecskeméti Egyetemet és a és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet említette meg. Az SZE és az ITM egyelőre nem reagált a lap megkeresésre az üggyel kapcsolatban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

széchenyi istván egyetem

átalakulás

felsőoktatás

alapítvány