Átalakulhat a győri egyetem: a Corvinus után több intézmény kerülhet ki az állami fenntartás alól

Népszava   
  Megosztom
Átalakulhat a győri egyetem: a Corvinus után több intézmény kerülhet ki az állami fenntartás alól

Már jövő nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) mintájára alakulna át a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) - értesült a Népszava. Információik mindez egy hétfői dékáni értekezleten került szóba.

A lap információi szerint az intézményi vezetés már idén is megindította volna az átalakítási folyamatokat, de stratégiai okokból későbbi időpontot választottak. Az SZE rektora, Földesi Péter már korábban is kifejezte,m hogy örömmel fogadná az átalakítást, ugyanis a szeptemberi tanévnyitón úgy nyilatkozott, hogy „a Corvinus-modell megy tovább, és potenciálisan ilyen irányba indulhat el a Széchenyi István Egyetem is”.

Ahogyan azt írják, 2019 júliusától már nem állam, hanem egy külön létrehozott vagyonkezelői alapítvány (Maecenas Universitatis Corvini) a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter augusztusban azt mondta, hogy a Corvinus-modell tapasztalatai pozitívak, ezért további felsőoktatási intézmények esetén is meg kell vizsgálni a modell alkalmazhatóságának lehetőségét. A felsőoktatási intézmények közül a Széchenyi István Egyetemet, Kecskeméti Egyetemet és a és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet említette meg. Az SZE és az ITM egyelőre nem reagált a lap megkeresésre az üggyel kapcsolatban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

széchenyi istván egyetem

átalakulás

felsőoktatás

alapítvány