Szülők, figyelem: az iskolai felmentési kérelmeket már be lehet nyújtani

HelloVidék   
  Megosztom
Szülők, figyelem: az iskolai felmentési kérelmeket már be lehet nyújtani

Már be lehet nyújtani az iskolai felmentési kérelmeket az Oktatási Hivatalhoz - írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A gyermekek érdekeit szem előtt tartva a kormány az Oktatási Hivatalt jelölte ki az iskolaérettségi felmentések elbírálására, illetve a kormányhivatalokat a 3 éves korban esedékes óvodába járás ellenőrzésére

- olvasható a közleményben.

Ahogy írják, a legfőbb cél mindkét eljárás során az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és indokolatlan felmentéseket. Azok a szülők, akiknek gyermeke tanköteles korú, de szeretnének egy év halasztást kérni a beiskolázás alól, már beadhatják kérelmüket az Oktatási Hivatal internetes felületén, erre 2020. január 31-ig van lehetőség. Az elbírálást pedagógiai szakértők végzik, akik mérlegelik a szülő kérelmében foglaltakat és a gyermekkel foglalkozó szakemberek véleményét is. Az Oktatási Hivatal minden szükséges információt közzé tett a honlapján, és a tudnivalókról tájékoztatta az óvodákat is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskolai felmentési kérelem

iskola

gyerekek

kérelem