Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

HelloVidék   
  Megosztom
Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

Ma újranyitnak az iskolák alsó tagozatai, amivel kapcsolatban jogos kérdések merültek fel szülői és pedagógusi részről egyaránt. Vajon otthon maradhatnak-e indokoltan diákok, ha a szülők nem engedik őket iskolába, és vajon hogyan járjon el az iskola, ha kevés tanuló jelenik meg?

Az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában – válaszolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A portál előzetes értesülései szerint ugyanis, ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú tanuló a mai újranyitáskor, akkor rendkívüli szünet elrendelésére kapnak lehetőséget. Viszont később, szombatonként, vagy akár a tanév rendes végét követően pótolnák az elmaradt tanítási napokat.

A minisztérium a válaszában kihangsúlyozta, hogy a kormány döntése az, hogy az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek, tehát meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli.

Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatokat

- tette hozzá a hvg.hu-nak küldött válaszában az Emmi.

Ha tehát bármelyik diák távol marad a pandémiára hivatkozva, azzal számolnia kell, hogy a digitális oktatás a továbbiakban nem elérhető a korábbi formájában a számukra. A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) ugyanakkor kifejtette véleményét, miszerint megteheti a szülő, hogy nem engedi iskolába a gyerekét. Kásler Miklós pedig azt kérte, hogy a diákok hiányzásait rugalmasan kezeljék az intézmények.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oktatás

iskolanyitás

iskolások

évfolyam

család

gyerekek

iskola

pedagógus

szülők

emmi

minisztérium