Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

HelloVidék   
  Megosztom
Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

Ma újranyitnak az iskolák alsó tagozatai, amivel kapcsolatban jogos kérdések merültek fel szülői és pedagógusi részről egyaránt. Vajon otthon maradhatnak-e indokoltan diákok, ha a szülők nem engedik őket iskolába, és vajon hogyan járjon el az iskola, ha kevés tanuló jelenik meg?

Az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában – válaszolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A portál előzetes értesülései szerint ugyanis, ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú tanuló a mai újranyitáskor, akkor rendkívüli szünet elrendelésére kapnak lehetőséget. Viszont később, szombatonként, vagy akár a tanév rendes végét követően pótolnák az elmaradt tanítási napokat.

A minisztérium a válaszában kihangsúlyozta, hogy a kormány döntése az, hogy az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek, tehát meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli.

Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatokat

- tette hozzá a hvg.hu-nak küldött válaszában az Emmi.

Ha tehát bármelyik diák távol marad a pandémiára hivatkozva, azzal számolnia kell, hogy a digitális oktatás a továbbiakban nem elérhető a korábbi formájában a számukra. A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) ugyanakkor kifejtette véleményét, miszerint megteheti a szülő, hogy nem engedi iskolába a gyerekét. Kásler Miklós pedig azt kérte, hogy a diákok hiányzásait rugalmasan kezeljék az intézmények.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oktatás

iskolanyitás

iskolások

évfolyam

család

gyerekek

iskola

pedagógus

szülők

emmi

minisztérium