Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

HelloVidék   
  Megosztom
Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

Ma újranyitnak az iskolák alsó tagozatai, amivel kapcsolatban jogos kérdések merültek fel szülői és pedagógusi részről egyaránt. Vajon otthon maradhatnak-e indokoltan diákok, ha a szülők nem engedik őket iskolába, és vajon hogyan járjon el az iskola, ha kevés tanuló jelenik meg?

Az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában – válaszolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A portál előzetes értesülései szerint ugyanis, ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú tanuló a mai újranyitáskor, akkor rendkívüli szünet elrendelésére kapnak lehetőséget. Viszont később, szombatonként, vagy akár a tanév rendes végét követően pótolnák az elmaradt tanítási napokat.

A minisztérium a válaszában kihangsúlyozta, hogy a kormány döntése az, hogy az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek, tehát meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli.

Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatokat

- tette hozzá a hvg.hu-nak küldött válaszában az Emmi.

Ha tehát bármelyik diák távol marad a pandémiára hivatkozva, azzal számolnia kell, hogy a digitális oktatás a továbbiakban nem elérhető a korábbi formájában a számukra. A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) ugyanakkor kifejtette véleményét, miszerint megteheti a szülő, hogy nem engedi iskolába a gyerekét. Kásler Miklós pedig azt kérte, hogy a diákok hiányzásait rugalmasan kezeljék az intézmények.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oktatás

iskolanyitás

iskolások

évfolyam

család

gyerekek

iskola

pedagógus

szülők

emmi

minisztérium