Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

HelloVidék   
  Megosztom
Minisztériumi döntés: rendkívüli szünet lehet ezekben az iskolákban

Ma újranyitnak az iskolák alsó tagozatai, amivel kapcsolatban jogos kérdések merültek fel szülői és pedagógusi részről egyaránt. Vajon otthon maradhatnak-e indokoltan diákok, ha a szülők nem engedik őket iskolába, és vajon hogyan járjon el az iskola, ha kevés tanuló jelenik meg?

Az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában – válaszolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A portál előzetes értesülései szerint ugyanis, ha egy osztályban nem jelenik meg megfelelő számú tanuló a mai újranyitáskor, akkor rendkívüli szünet elrendelésére kapnak lehetőséget. Viszont később, szombatonként, vagy akár a tanév rendes végét követően pótolnák az elmaradt tanítási napokat.

A minisztérium a válaszában kihangsúlyozta, hogy a kormány döntése az, hogy az általános iskola 1-4. évfolyamai április 19-től jelenléti munkarendben működnek, tehát meg kell szervezni a tantermi oktatást a tanulóknak, a létszámtól függetlenül, hátrány senkit nem érhet, aki a jelenléti oktatást igényli.

Ha előfordulna olyan eset, hogy egy osztályban senki nem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust más intézményi feladatok ellátására oszthatja be az intézmény vezetője. Az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül kapják meg a feladatokat

- tette hozzá a hvg.hu-nak küldött válaszában az Emmi.

Ha tehát bármelyik diák távol marad a pandémiára hivatkozva, azzal számolnia kell, hogy a digitális oktatás a továbbiakban nem elérhető a korábbi formájában a számukra. A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) ugyanakkor kifejtette véleményét, miszerint megteheti a szülő, hogy nem engedi iskolába a gyerekét. Kásler Miklós pedig azt kérte, hogy a diákok hiányzásait rugalmasan kezeljék az intézmények.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oktatás

iskolanyitás

iskolások

évfolyam

család

gyerekek

iskola

pedagógus

szülők

emmi

minisztérium