Nemcsak a teraszok nyitnak: mától két vidéki idősotthon is látogatható

MTI   
  Megosztom
Nemcsak a teraszok nyitnak: mától két vidéki idősotthon is látogatható

Szigorú járványügyi előírások betartása mellett szombattól fogadhatnak látogatókat a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ idős gondozottjai - közölte a nyírségi megyeszékhely sajtószolgálata.

Közleményükben azt írták, a központ Pacsirta és Rozsnyai utcai, idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító telephelyein hetente legfeljebb két alkalommal, külön látogatótérben biztosítanak lehetőséget a látogatók és a gondozottak találkozására, akik a helyiségben közvetlen kontaktus nélkül, üvegen keresztül láthatják és hallhatják egymást.

A maximum harminc perces látogatások alkalmával egy ellátottat egyszerre legfeljebb két - kizárólag egészséges - látogató vagy hozzátartozó látogathat, akik kötelesek betartani a maszkviselés, a távolságtartás és a kézfertőtlenítés szabályait - ismertették.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tavaly decemberben kiadott ajánlása szerint a szociális ellátást biztosító intézményeknek a járványügyi készültség ideje alatt a kapcsolattartás többféle módját fel kell ajánlaniuk a gondozottjaik és lakóik számára. A telefonos, mobiltelefonos és videótelefonos kapcsolattartási forma mellett az intézmények a gondozottak és a hozzátartozók személyes kapcsolattartására erre a célra kialakított szobát, fűthető sátort, vagy látogató konténert is használhatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idősotthon

koronavírus

kijárási korlátozás

öregek

látogatás