Rossz hír a házasulandóknak: nem ünnepelhetnek kedvükre még jó ideig

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a házasulandóknak: nem ünnepelhetnek kedvükre még jó ideig

Nem ünnepelheti lakodalommal az esküvő megkötését a fiatal pár, hiába az enyhítések, mert a 10 fő fölötti rendezvények tilalma továbbra is érvényben marad.

Hiába a négymillió beoltott után előirányzott enyhítések, ez nem érinti azokat a rendezvényeket, amelyeken 10 főnél több venne részt, még ha magánrendezvényről vagy lakodalomról lenne is szó.

A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor

– közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV-vel.

A jelenlegi szabályozás a családi- és magánrendezvényeken legfeljebb 10 fő részvételét engedélyezi. Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet rendezni, az egyházi, illetve a polgári szertartáshoz szükséges személyek részvételével: a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei, valamint gyermekei lehetnek jelen a házasulandó feleken kívül.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lakodalom

lagzi

koronavírus elleni védekezés

rendezvénytilalom

koronavírus-járvány

koronavírus elleni oltás

esküvő