Rossz hír a házasulandóknak: nem ünnepelhetnek kedvükre még jó ideig

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a házasulandóknak: nem ünnepelhetnek kedvükre még jó ideig

Nem ünnepelheti lakodalommal az esküvő megkötését a fiatal pár, hiába az enyhítések, mert a 10 fő fölötti rendezvények tilalma továbbra is érvényben marad.

Hiába a négymillió beoltott után előirányzott enyhítések, ez nem érinti azokat a rendezvényeket, amelyeken 10 főnél több venne részt, még ha magánrendezvényről vagy lakodalomról lenne is szó.

A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor

– közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az ATV-vel.

A jelenlegi szabályozás a családi- és magánrendezvényeken legfeljebb 10 fő részvételét engedélyezi. Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet rendezni, az egyházi, illetve a polgári szertartáshoz szükséges személyek részvételével: a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei, valamint gyermekei lehetnek jelen a házasulandó feleken kívül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

lakodalom

lagzi

koronavírus elleni védekezés

rendezvénytilalom

koronavírus-járvány

koronavírus elleni oltás

esküvő