Megint jön a kötelező a maszkviselés? Ezeken a helyeken már elrendelték

HelloVidék   
  Megosztom
Megint jön a kötelező a maszkviselés? Ezeken a helyeken már elrendelték

Nyakunkon a negyedik hullám, de országosan nincsenek érvényben korlátozó intézkedések, mint például a maszkviselés, csak bizonyos speciális intézmények területén. Viszont az egyes intézmények saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy náluk milyen szabályokat alkalmaznak. Így több pécsi iskolában, ahogy az ország egyetemeinek egy részénél, újra kötelező a maszkviselés.

A negyedik hullám terjedésének megfékezése céljából több pécsi általános és középiskolában vezetik be a maszkviselési kötelezettséget a bama.hu szerint, szúrta ki a VG.

A Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola az alábbi sorokkal tájékoztatta az érintetteket a meghozott döntésről a közösségi oldalán:

Felhívjuk a tanulók és minden kolléga figyelmét, hogy 2021. október 21-től kötelező a maszk használata iskolánk egész területén. Az iskolába belépni csak maszkban és a kézfertőtlenítéssel lehet. Belépés után kötelező hőmérséklet ellenőrzést végezni a portán, amennyiben valakinek hőemelkedést vagy lázat mutat a lázmérő, annak az elkülönítő helyiségben kell várakoznia. A Rét utcai, Petőfi utcai iskolaépület és a Tanműhely minden helyiségében kötelező maszkot viselni. A tanórákon akkor nem kötelező a maszk használata, ha biztosítható a 1,5 méteres védőtávolság.

Az intézkedést bevezető iskolák között van a Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola, mely Facebookon tájékoztatta az érintetteket, náluk az intézkedések október 21-től élnek. Ezzel szemben a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az őszi szünet után lépnek életbe a biztonsági szabályok – derül ki az iskola Facebook oldalán közzétett bejegyzésből.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkviselés

járvány

negyedik hullám

pécs

debreceni egyetem

elte

koronavírus-járvány