Megint jön a kötelező a maszkviselés? Ezeken a helyeken már elrendelték

HelloVidék   
  Megosztom
Megint jön a kötelező a maszkviselés? Ezeken a helyeken már elrendelték

Nyakunkon a negyedik hullám, de országosan nincsenek érvényben korlátozó intézkedések, mint például a maszkviselés, csak bizonyos speciális intézmények területén. Viszont az egyes intézmények saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy náluk milyen szabályokat alkalmaznak. Így több pécsi iskolában, ahogy az ország egyetemeinek egy részénél, újra kötelező a maszkviselés.

A negyedik hullám terjedésének megfékezése céljából több pécsi általános és középiskolában vezetik be a maszkviselési kötelezettséget a bama.hu szerint, szúrta ki a VG.

A Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola az alábbi sorokkal tájékoztatta az érintetteket a meghozott döntésről a közösségi oldalán:

Felhívjuk a tanulók és minden kolléga figyelmét, hogy 2021. október 21-től kötelező a maszk használata iskolánk egész területén. Az iskolába belépni csak maszkban és a kézfertőtlenítéssel lehet. Belépés után kötelező hőmérséklet ellenőrzést végezni a portán, amennyiben valakinek hőemelkedést vagy lázat mutat a lázmérő, annak az elkülönítő helyiségben kell várakoznia. A Rét utcai, Petőfi utcai iskolaépület és a Tanműhely minden helyiségében kötelező maszkot viselni. A tanórákon akkor nem kötelező a maszk használata, ha biztosítható a 1,5 méteres védőtávolság.

Az intézkedést bevezető iskolák között van a Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola, mely Facebookon tájékoztatta az érintetteket, náluk az intézkedések október 21-től élnek. Ezzel szemben a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az őszi szünet után lépnek életbe a biztonsági szabályok – derül ki az iskola Facebook oldalán közzétett bejegyzésből.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkviselés

járvány

negyedik hullám

pécs

debreceni egyetem

elte

koronavírus-járvány