Megint jön a kötelező a maszkviselés? Ezeken a helyeken már elrendelték

HelloVidék   
  Megosztom
Megint jön a kötelező a maszkviselés? Ezeken a helyeken már elrendelték

Nyakunkon a negyedik hullám, de országosan nincsenek érvényben korlátozó intézkedések, mint például a maszkviselés, csak bizonyos speciális intézmények területén. Viszont az egyes intézmények saját hatáskörükben dönthetnek arról, hogy náluk milyen szabályokat alkalmaznak. Így több pécsi iskolában, ahogy az ország egyetemeinek egy részénél, újra kötelező a maszkviselés.

A negyedik hullám terjedésének megfékezése céljából több pécsi általános és középiskolában vezetik be a maszkviselési kötelezettséget a bama.hu szerint, szúrta ki a VG.

A Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola az alábbi sorokkal tájékoztatta az érintetteket a meghozott döntésről a közösségi oldalán:

Felhívjuk a tanulók és minden kolléga figyelmét, hogy 2021. október 21-től kötelező a maszk használata iskolánk egész területén. Az iskolába belépni csak maszkban és a kézfertőtlenítéssel lehet. Belépés után kötelező hőmérséklet ellenőrzést végezni a portán, amennyiben valakinek hőemelkedést vagy lázat mutat a lázmérő, annak az elkülönítő helyiségben kell várakoznia. A Rét utcai, Petőfi utcai iskolaépület és a Tanműhely minden helyiségében kötelező maszkot viselni. A tanórákon akkor nem kötelező a maszk használata, ha biztosítható a 1,5 méteres védőtávolság.

Az intézkedést bevezető iskolák között van a Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola, mely Facebookon tájékoztatta az érintetteket, náluk az intézkedések október 21-től élnek. Ezzel szemben a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az őszi szünet után lépnek életbe a biztonsági szabályok – derül ki az iskola Facebook oldalán közzétett bejegyzésből.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkviselés

járvány

negyedik hullám

pécs

debreceni egyetem

elte

koronavírus-járvány