Szörnyű ténnyel szembesült a kórházban a nő: iszonyú hibát vétett az intézmény

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű ténnyel szembesült a kórházban a nő: iszonyú hibát vétett az intézmény

Összecseréltek két idős beteget a szolnoki kórházban. Egyikük november 26-án meghalt, ám erről a másik beteg hozzátartozóit értesítették. Az elhunyt nő lánya kedden véletlenül tudta meg, mi történt, amikor meg akarta látogatni az édesanyját, akiről azt közölték vele korábban, hogy javul az állapota. A kórház főorvosa szerdán elmondta neki, hogy édesanyját időközben már el is hamvasztották. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Kissné Csomor Mária 88 éves édesanyját november 19-én szállították a kórház Covid-osztályára koronavírus-fertőzéssel. A beteg nő lánya elárulta, néhány nappal később jó hírekkel hívták a kórházból, és az édesanyja elkerült a krónikus belgyógyászatra, öt nap után nem volt láza és koronavírusos sem volt, számolt be a hírről az RTL Híradó.

A nő meg akarta látogatni a kórházban édesanyját, amire kedden lehetőséget is kapott, ám a kórházi ágyon egy másik beteget talált az édesanyja személyes adataival.

Azonnal értesítette a nővért, hogy nem az ő édesanyja fekszik ott. Először nem akartak hinni neki, ezért a telefonjában keresett fényképet, majd megmutatta az édesanyja fotóját. Ezt követően a főorvosnak is jelezte, hogy összecserélhették a betegeket, és mivel nem tudta, hol van az édesanyja, hívta a rendőrséget.

Szerdán újra elment a kórházba, ahol mondta a főorvosnak, hogy szeretne elmenni a Covid-osztályra, és azonosítani az édesanyját, mert lehet, hogy még él. A főorvos akkor közölte vele, hogy november 26-án meghalt az édesanyja, sőt el is hamvasztották. Az igazgató elismerte a betegcserét és azt, hogy hibát követtek el. A rendőrség vizsgálja az ügyet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szolnok

kórház

tévedés

betegek

koronavírus

rendőrség