Megugrott az igazolt fertőzött diákok száma: egyre több iskola áll át online oktatásra

HelloVidék   
  Megosztom
Megugrott az igazolt fertőzött diákok száma: egyre több iskola áll át online oktatásra

Megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában is.Volt olyan intézmény, ahol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív. Éppen ezért már van olyan iskola, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd.

Ahogy arról az Eduline.hu beszámolt, egyre több általános és középiskolából érkeznek hozzájuk olyan hírek, hogy a téli szünet utáni második héten megugrott az igazolt fertőzött diákok száma , ezért sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra.

Tisztelt Szülők! Tájékoztatom Önöket, hogy a magas számú tanuló és tanár megbetegedések miatt iskolánk 2022.01.12-től online, digitális oktatásra tér át” – ez az üzenet jelent meg a XIV. kerületi Európa 2000 Gimnázium oldalán kedd délután. Az órákat a következő napokban a Teamsen tartják majd, „bízunk benne, hogy két hét után már zavartalanul tudjuk a jelenléti oktatást folytatni

- idézte a portál az egyik iskola közleményét.

Folyamatosan emelkedik a beteg diákok száma

  • A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban is hétről hétre frissítik a járványügyi adatokat, ott öt diáknak, míg
  • a szintén nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban hét tanulónak lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A zalaegerszegi iskolák fertőzöttségi adatairól hétfőn részletes adatokat közölt Balaicz Zoltán polgármester. Ez alapján a város óvodái közül „csak” egyben került karanténba egy csoport, az iskolákban azonban rosszabb a helyzet.

Van, ahol hét igazolt fertőzött van, így egy teljes osztály karanténba került, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tizenkét diák, a Zrínyi Miklós Gimnáziumban öt diák és egy dolgozó tesztje lett pozitív, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pedig szintén hat fertőzöttről számolt be. A városban működő technikumok között van, ahol csak két diák került karanténba, máshol négy-öt, de van olyan technikum is, ahol tizenkét tanuló és hat dolgozó fertőződött meg. A romló járványügyi helyzet leginkább akkor látszik, ha megnézzük a téli szünet utáni első nap, vagyis január 3-a adatait: akkor a zalaegerszegi általános iskolák közül csak egyben volt fertőzött, és a középiskolákból is maximum egy-két diák és dolgozó volt kénytelen karanténba vonulni

- számolt be róla a portál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omikron

omikron variáns

koronavírus