Megugrott az igazolt fertőzött diákok száma: egyre több iskola áll át online oktatásra

HelloVidék   
  Megosztom
Megugrott az igazolt fertőzött diákok száma: egyre több iskola áll át online oktatásra

Megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában is.Volt olyan intézmény, ahol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív. Éppen ezért már van olyan iskola, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd.

Ahogy arról az Eduline.hu beszámolt, egyre több általános és középiskolából érkeznek hozzájuk olyan hírek, hogy a téli szünet utáni második héten megugrott az igazolt fertőzött diákok száma , ezért sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra.

Tisztelt Szülők! Tájékoztatom Önöket, hogy a magas számú tanuló és tanár megbetegedések miatt iskolánk 2022.01.12-től online, digitális oktatásra tér át” – ez az üzenet jelent meg a XIV. kerületi Európa 2000 Gimnázium oldalán kedd délután. Az órákat a következő napokban a Teamsen tartják majd, „bízunk benne, hogy két hét után már zavartalanul tudjuk a jelenléti oktatást folytatni

- idézte a portál az egyik iskola közleményét.

Folyamatosan emelkedik a beteg diákok száma

  • A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban is hétről hétre frissítik a járványügyi adatokat, ott öt diáknak, míg
  • a szintén nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban hét tanulónak lett pozitív a koronavírus-tesztje.

A zalaegerszegi iskolák fertőzöttségi adatairól hétfőn részletes adatokat közölt Balaicz Zoltán polgármester. Ez alapján a város óvodái közül „csak” egyben került karanténba egy csoport, az iskolákban azonban rosszabb a helyzet.

Van, ahol hét igazolt fertőzött van, így egy teljes osztály karanténba került, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tizenkét diák, a Zrínyi Miklós Gimnáziumban öt diák és egy dolgozó tesztje lett pozitív, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pedig szintén hat fertőzöttről számolt be. A városban működő technikumok között van, ahol csak két diák került karanténba, máshol négy-öt, de van olyan technikum is, ahol tizenkét tanuló és hat dolgozó fertőződött meg. A romló járványügyi helyzet leginkább akkor látszik, ha megnézzük a téli szünet utáni első nap, vagyis január 3-a adatait: akkor a zalaegerszegi általános iskolák közül csak egyben volt fertőzött, és a középiskolákból is maximum egy-két diák és dolgozó volt kénytelen karanténba vonulni

- számolt be róla a portál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

omikron

omikron variáns

koronavírus