Itt a legkevesebb a beteg: ennyi embernek van az országban influenzás tünete

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt a legkevesebb a beteg: ennyi embernek van az országban influenzás tünete

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján január 24. és 30. között 16 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 800-zal többen, mint az előző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján közzétett jelentésében.

A 4. héten influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról nem érkezett jelentés. A virológiai adatok azt mutatják, hogy az influenzaszerű megbetegedések számának növekedéséért inkább a SARS-Cov-2 omikron variánsa, mint az influenzavírus felelős

- írták.

Kilenc közigazgatási területen emelkedett, haton csökkent, ötön nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A 100 000 lakosra jutó, orvoshoz forduló betegek száma Pest (400), Baranya (213) és Szabolcs Szatmár-Bereg (211) megyében volt a legmagasabb, Zala (73) és Békés (44) megyében a legalacsonyabb.

A tavalyi év 40. hete és az idei év 4. hete között összesen 706 laboratóriumi vizsgálatban 22 mintánál igazoltak influenza A vírus okozta fertőzést. Százharminchat megbetegedés hátterében légúti óriássejtes vírus (RSV)-, tizenhárom esetben adenovírus-, ötvenkét esetben koronavírus-fertőzés állt. A kórházakban kezdeményezett diagnosztikus célból elvégzett vizsgálatok 15 esetben influenza A vírust, 125 mintánál légúti óriássejtes vírust mutattak ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

koronavírus

omikron

népegészségügyi központ

nnk