Középiskolai rangsort készített a Debreceni Egyetem: itt vannak az eredmények

MTI   
  Megosztom
Középiskolai rangsort készített a Debreceni Egyetem: itt vannak az eredmények

Az elmúlt három év felvételi eredményei alapján speciális középiskolai rangsorokat készített a Debreceni Egyetem (DE), és olyan honlapot is fejlesztett, amely - országosan egyedülálló módon - segítheti az egyetemre jelentkezők szak- és tantárgyválasztását - közölte az intézmény sajtószolgálata.

Az egyik rangsor megmutatja, hogy az érettségizők számát figyelembe véve az intézménybe felvételt nyert és beiratkozott hallgatók melyik középiskolából érkeztek a legnagyobb számban, a másik a nyelvvizsgával érkezők létszámát összesíti, a harmadik pedig a felvettek átlagos felvételi pontszámát rögzíti iskolánként. Olyan honlapot is fejlesztett az egyetem, amelynek segítségével könnyebben eligazodhatnak a felvételizők a DE széles képzési portfóliójában.

A középiskolások ezáltal komoly segítséget kapnak, így a korábbinál tudatosabban, pontosabban választhatnak tehetségüknek, képességeiknek, érdeklődésüknek leginkább megfelelő szakokat, tudományterületeket

- idézi a közlemény Bartha Elek oktatási rektorhelyettest.

A honlap révén lehetővé válik a személyre szabott tájékoztatás, a beiskolázási rendezvények mellett így érheti el a legnagyobb számban a felvételi előtt állókat az egyetem. Többféle profillal rendelkező iskolákból érkeznek a hallgatók, a legutóbbi három év felvételi adatait összesítő beiskolázási háttéranyag a középiskolák és az egyetem együttműködése szempontjából is nagyon jól hasznosítható, és a hallgatói utánpótlás feltérképezésében is lényeges segítséget jelent

- közölte a rektorhelyettes.

Pósánné Rácz Annamária, a DE oktatási igazgatója a középiskolai rangsorokkal kapcsolatban kiemelte: az intézmény átfogó képet kaphat azokról a középiskolákról, ahonnan a legtöbben felvételiznek az egyetemre.

A legtöbb felvett jelentkező a debreceni középiskolákból és az egyetem gyakorlóiskoláiból érkezik, de sok tehetséges fiatal választja a DE-t Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is. Az oktatási igazgató fontosnak tartotta megjegyezni, hogy nem a középiskolák minőségi munkáját rangsorolják, hanem arról kívánnak információt kapni, hol kell tovább erősíteni a beiskolázási tevékenységet.

Pósánné Rácz Annamária az országosan egyedülálló, hatvan tantárgyat magában foglaló szak- és tantárgyválasztó honlappal kapcsolatban kiemelte: a fejlesztés nagyban segíthet abban, hogy a középiskolások részletesen tájékozódhassanak a választott szakról, az előző évi felvételi ponthatárokról, az érettségi vizsgakövetelményekről, mindemellett közvetlenül elérhetők az egyetemi karok oldalai is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni egyetem

középiskolai rangsor

rangsor