Szörnyű baleset: elnyelte a Duna a 16 éves lányt, a húgát kimentő kamasz összeomlott

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű baleset: elnyelte a Duna a 16 éves lányt, a húgát kimentő kamasz összeomlott

Hét éves kislány életét mentette meg a 14 éves Peti Visegrádon. 16 éves barátját, Vikit azonban már nem tudta kimenteni, a lányt azóta is keresik a Dunában. A kamasz fiú összeomlott a történtek után, hajnalban sírta álomba magát.

A szülők tudta nélkül ment le 7 éves húgával és 14 éves barátjával az a 16 éves lány, aki fürdőzés közben tűnt el a Dunában, és azóta sem került elő, írta meg a Bors, amiről a 24.hu is beszámolt.

A fiú apja a Borsnak arról beszélt, a gyerekek minden nap elmentek csavarogni a boltba vagy a focipályára, de a Dunában nem mentek bele, most sem tudták, hogy odamentek.

Korábban párszor voltunk lent az öbölben, ahol sodrás sincs, de együtt, külön sosem

- fogalmazott a férfi.

Azt mondta, derékig ért a víz, aztán egyszer csak sötétség lett. A kicsi lány bele tudott még kapaszkodni a nyakába, őt kivitte, és kidobta a vízből, de mire visszafordult, hogy segítsen a nagynak, őt már nem látta sehol, mondta a fiú anyukája. Kiderült, a kamasznak még annyi lélekjelenléte is volt, hogy azonnal hívta a 112-t, aztán anyukájával is beszélt.

Rögtön értesítette a segélyhívót, segítséget kért. Mi minden órában felhívtuk őket, hogy tudjuk, hol vannak. A hat órai hívásnál mondta a fiam, mi történt, azonnal a partra rohantunk

- emlékezett vissza az esetre az anya.

A kisfiú a szemtanúk szerint a parton összeomlott, édesanyja elmondta, hogy aznap hajnali háromig zokogott a gyermekük. A Bors úgy tudja, a gyereket csütörtökön hallgatták ki a rendőrök.

A lap információi szerint a két család közeli barátok, a gyerekeik is rendszeresen együtt voltak, ugyanis mind a két család együtt érkezett pár hónapja Kárpátaljáról, ahonnan a háború borzalmai elől menekültek el. Most Visegrádon élnek albérletben, mind a két szülőpár egy helyi hotel dolgozója.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

duna

baleset

kamasz

lányok

kimentés

vízi baleset