Különös kegyetlenséggel gyilkolt: jogerős az ítélet a nő ellen, aki az anyját ölte meg

MTI   
  Megosztom
Különös kegyetlenséggel gyilkolt: jogerős az ítélet a nő ellen, aki az anyját ölte meg

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az anyját halálra késelő mogyoródi nő húsz éves fegyházbüntetését, így az jogerőre emelkedett - közölte a bíróság pénteken este az MTI-vel. Az első fokon eljáró bíróság korábbi közleménye szerint az alkoholbeteg nő és rendszeres ápolásra szoruló anyja között megromlott a viszony. Az elkövető tehernek érezte a sértett gondozását, már a külföldre költözést tervezte, és meghirdette eladásra a szülői házat.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla nem tartotta alaposnak sem a felmentésre irányuló védelmi, sem pedig a súlyosítás iránti ügyészi fellebbezéseket. Ezért kisebb pontosításokkal jóváhagyta a Budapest Környéki Törvényszék ítéletét, amely különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt.

Jelezték: a terhelt legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

elítélt

fővárosi ítélőtábla

mogyoród

gyilkosság

fegyházbüntetés

jogerős ítélet