Itt a bejelentés: hatalmas fejlesztések jönnek a magyar vidéken

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: hatalmas fejlesztések jönnek a magyar vidéken

Folytatódik a Magyar falu program, jelentős források állnak rendelkezésre - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn a Pest megyei Szigetcsépen.

Gyopáros Alpár a Magyar falu program támogatásával megvalósult új egészségház átadásán hangsúlyozta, hogy a szigetcsépi fejlesztések jól tükrözik a program részeként végzett munkát.

Szigetcsépen négy különböző típusú projekt zárul most - mondta -, hozzátéve, ezek a fejlesztések jól mutatják, hogy a Magyar falu programot "a magyar falvak írják", igényeikhez alkalmazkodnak a támogatások.

Maguk a falvak mondják meg, hogy milyen támogatási célokra van szükségük, és természetesen a mi munkánkat ilyen irányba szeretnénk folytatni

- közölte Gyopáros Alpár.

Bóna Zoltán, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban "csodák történnek" a településen, ami a valódi összefogásnak köszönhető. Hozzátette: nem állnak meg, Szigetcsép határán túl vannak leginkább még feladatok, hiszen a közlekedésben, az oktatási-nevelési infrastruktúrában, az agglomerációban, Szigetszentmiklóson, a Csepel-sziget északi részén bőven van tennivaló.

Tóthné Kriszt Judit, a mintegy 2300 lakosú település polgármestere elmondta, hogy a 240 négyzetméteres új egészségházban a háziorvosi rendelő mellett a védőnői szolgálatot és egy gyógyszertárat is elhelyeztek, és az épület megkapta a passzívház minősítést. A Magyar falu programban 30 millió forint támogatást nyertek el az egészségházhoz, melyhez 190 millió forint önerőt tettek hozzá. A településen emellett további három projekt valósult meg a programban: útfelújítás történt 16 millió forint költségvetési támogatással, kisteherautót tudtak venni a napi falugondnoki feladatok segítésére - ehhez 4,6 millió forintot kaptak - és új urnafalat alakítottak ki a köztemetőben, amihez a kormány 6 millió forinttal járult hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

magyar falu program

támogatás