Többszáz milliós beruházás: épül az új kerékpárút Orosházán

MTI   
  Megosztom
Többszáz milliós beruházás: épül az új kerékpárút Orosházán

Elkezdődött a kerékpárút-fejlesztés Orosházán, a dél-békési város 888 millió forint uniós támogatást fordíthat a beruházásra - közölte az önkormányzat.

Békés megye harmadik legnagyobb települése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből két ütemben nyert el forrást, mindkettőnél többlettámogatást is megítéltek. Így az első ütemre 400 millió forintot és 166 milliós többlettámogatást kaptak, ebből csaknem 1500 méternyi kerékpárúttal bővül a város hálózata, emellett 1540 méteren kerékpáros nyomot alakítanak ki. A fejlesztés elsősorban turisztikai célt szolgál, az "Alföld gyöngyeként" ismert Gyopárosfürdőt szeretnék a kerékpáros hálózatba kapcsolni.

A második ütemben elnyert 323 millió forint mellé 23 millió többlettámogatást kaptak. Ebből kerékpárutakat újítanak fel 790 méteren; 1250 méteren kerékpáros nyomot jelölnek ki; és épül 226 parkoló is a 28 ezer lakosú városban. Közbeszerzésen a Délvill Kft., a Délút Kft. és az Ip Tender Kft. nyerte el a kivitelezési munkálatokat, amelyeket jövő április elejéig kell befejezni.

Orosházának jelenleg 27 kilométer kerékpáros forgalmi hálózata van, részben önálló vonalvezetésű kerékpárút, részben gyalog-kerékpárút közös nyomvonalon vagy kerékpársávon. Szabadidős célra egyelőre nincs külön hálózat

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

önkormányzat

orosháza

támogatás

beruházás