Gyászol a vidék: elhunyt Dr. Pintér Sándor, a legendás professzor

HelloVidék   
  Megosztom
Gyászol a vidék: elhunyt Dr. Pintér Sándor, a legendás professzor

88 éves korában meghalt Dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász professzor, a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakja – írja a Szeged.hu.

Ahogy a lap írja, Pintér Sándor Debrecenben született 1934-ben és ott szerezte meg az orvosi diplomáját is. 1960-ban kapott állást a Szegedi Gyermekklinikán, ahol több mint fél évszázadot töltött a gyermekgyógyászat szolgálatában.

Pintér Sándor a magyarországi koraszülöttmentés egyik legjelentősebb alakja. A Magyar Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke volt. A dél-magyarországi régióban működő alapítvány eddigi tevékenysége alatt több mint húszezer gyermek életét mentette meg. A professzor az egyetlen rangidős gyermekgyógyászként foglalkozott koraszülöttmentéssel és ellátással hazánkban.

Munkásságát számos publikáció, tanulmány jelzi, mellette több szakmai elismerés és kitüntetés birtokosa volt. Szeged 2017-ben választotta díszpolgárának. Szeged saját halottjának tekinti Pintér Sándor gyermekgyógyász professzort, és a családdal egyeztetve intézkedik a temetéséről.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyermekgyógyász

koraszülött

koraszülöttmentés

szeged

dr. pintér sándor

gyász