Tragédia, lakástüzek, rémült állatok, halálos vonatgázolás: így indult az új év a tűzoltóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Tragédia, lakástüzek, rémült állatok, halálos vonatgázolás: így indult az új év a tűzoltóknak

Az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijátékmaradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt.

Erdőkertesen egy tűzijáték miatt megriadt kutya kerítés és fal közé szorult, a kiérkező tűzoltók szabadították ki a rémült állatot. Két nagytestű kutya egy családi ház garázsa és kerítése közötti húsz centiméteres résbe szorult Budapest XXII. kerületében. Az egyik állat magától ki tudott szabadulni, a másik kutyát a tűzoltók mentették ki.

Negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet, közülük többen a helyszínre irányított melegedőbuszban várták, hogy hazatérhessenek. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést. A tüzet egy erkélyre esett tűzijáték okozhatta.

Nagybajomban egy tíz, Bonyhádon pedig egy húszméteres tujasor gyulladt ki tűzijátékok miatt. Ezek mellett nyolc esetben különálló tuják gyulladtak ki országszerte, de volt ahol bokor, vagy fatuskó égett.

Két helyen autó égett tűzijátékok miatt: egy szétbontott autó gyulladt ki egy családi ház udvarán Kecskeméten, a lángok még a közeli családi ház oldalára is átterjedtek. Turán egy kocsi műanyag burkolata gyulladt meg.

Bicskén, Újfehértón és Halásziban kocsibeálló égett a tűzijátékok miatt. Győrött két nagyobb méretű fóliasátor gyulladt ki.

Tíz esetben közterületen égő tűzijátékmaradványokhoz hívták a tűzoltókat, négy helyszínen pedig hulladéktárolók égtek a pirotechnikai termékek miatt.

Fél kilenckor egy ház melletti fatároló égett Márkházán, a tűz részben a házra is átterjedt. A tüzet feltételezhetően elektromos zárlat okozta, ezért a ház elektromos hálózatának átvizsgálásáig az épület öt lakója rokonokhoz ment.

Este hét körül jelzett a szén-monoxid-érzékelő a zalaszentiváni Kisfaludpusztán. A tűzoltók műszeres mérései is kimutatták a kazán mellett és a fürdőszobában a mérgező gázt. Az ott lakó idős ember rokonokhoz került.

Este hét körül kigyulladt egy családi ház kéménye Kék településen. A tűzoltók eltávolították az izzó, parázsló részeket és átvizsgálták a kéményt. Mivel a ház fűtése más módon nem volt megoldható, egy embert a szomszédok fogadtak be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

újév

szilveszter

okf

tűzoltók

tűzijáték

tűzeset

haláleset

vonatgázolás

katasztrófavédelem