Sokkoló gondatlanság: egy másfél és egy két és fél éves gyermek égett össze a forró víztől

24.hu   
  Megosztom
Sokkoló gondatlanság: egy másfél és egy két és fél éves gyermek égett össze a forró víztől

Megszületett az ítélet annak a nőnek az ügyében, akinek a hanyagsága miatt forró vízzel égette össze magát két kisgyermek Miskolcon. Az asszonnyal szemben gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétsége, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás, írja a 24.hu.

A Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint a nő a Miskolc-Bábonyibérc városrész közelében lévő ingatlan egyik szobájában tartózkodott a három hónapos gyermekével,

A vádban foglaltaktól eltérően a bíróság nem látta megállapíthatónak, hogy a sógornő a terheltre bízta volna a konyhában játszó gyermekeket, ahogyan az sem volt bizonysággal rekonstruálható, hogy mi történt azelőtt, hogy a gyerekekre ömlött a forró víz.

Az asszony terhére az róható a bíróság álláspontja szerint, hogy a másfél éves kisfia vonatkozásában nem tett eleget szülői gondozási kötelezettségének, távolléte idejére nem gondoskodott a felügyeletéről, hanyag szülői magatartás tapasztalható részéről. E körben a nő is beismerő vallomást tett.

A bíróság a terheltet gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétsége miatt mondta ki bűnösnek és őt 1 év, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A nőt bizonyítottság hiánya miatt felmentették a két másik vádban foglalt bűncselekmény alól.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a nő részbeni, az első bűncselekményre vonatkozó beismerő vallomását, megbánó magatartását és gondatlanságának enyhébb fokát. Súlyosító körülményként esett latba az, hogy közeli hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt. Az ítélet nem jogerős.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gondatlanság

bűntett

súlyos testi sértés

anya

miskolc

miskolci törvényszék