Sokkoló gondatlanság: egy másfél és egy két és fél éves gyermek égett össze a forró víztől

24.hu   
  Megosztom
Sokkoló gondatlanság: egy másfél és egy két és fél éves gyermek égett össze a forró víztől

Megszületett az ítélet annak a nőnek az ügyében, akinek a hanyagsága miatt forró vízzel égette össze magát két kisgyermek Miskolcon. Az asszonnyal szemben gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétsége, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás, írja a 24.hu.

A Miskolci Törvényszék által megállapított tényállás szerint a nő a Miskolc-Bábonyibérc városrész közelében lévő ingatlan egyik szobájában tartózkodott a három hónapos gyermekével,

A vádban foglaltaktól eltérően a bíróság nem látta megállapíthatónak, hogy a sógornő a terheltre bízta volna a konyhában játszó gyermekeket, ahogyan az sem volt bizonysággal rekonstruálható, hogy mi történt azelőtt, hogy a gyerekekre ömlött a forró víz.

Az asszony terhére az róható a bíróság álláspontja szerint, hogy a másfél éves kisfia vonatkozásában nem tett eleget szülői gondozási kötelezettségének, távolléte idejére nem gondoskodott a felügyeletéről, hanyag szülői magatartás tapasztalható részéről. E körben a nő is beismerő vallomást tett.

A bíróság a terheltet gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétsége miatt mondta ki bűnösnek és őt 1 év, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A nőt bizonyítottság hiánya miatt felmentették a két másik vádban foglalt bűncselekmény alól.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a nő részbeni, az első bűncselekményre vonatkozó beismerő vallomását, megbánó magatartását és gondatlanságának enyhébb fokát. Súlyosító körülményként esett latba az, hogy közeli hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt. Az ítélet nem jogerős.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gondatlanság

bűntett

súlyos testi sértés

anya

miskolc

miskolci törvényszék