Kész, vége! Fizetős parkolást vezet be a Penny: ennyi lesz a díja

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége! Fizetős parkolást vezet be a Penny: ennyi lesz a díja

A Penny Market is bevezeti fizetős parkolási rendszert, az ugytudjuk.hu olvasója jelezte, hogy már érvényben van az a szisztéma, ami egyórás ingyenes parkoló használat után díjat számít fel. A szombathelyi üzlet elé kihelyezett információs tábla szerint 1–2 óra között 2500 forintot, 2 óra után pedig óránként 5000 forintot kell fizetnie a parkolni vágyóknak.


 


 

A szintén Szombathelyen található Hunyadi úti Lidl esetén már decemberben hasonló intézkedést vezettek be. A Penny a Világgazdaságnak elmondta,

Amennyiben egy adott üzletnél indokolttá válik az ingyenes parkolás időbeni szabályozása, abban az esetben a vállalat fontolóra veszi a korlátozás lehetőségeit.

Jelenleg azonban nem tervezzük, hogy bármelyik másik, környékbeli üzletünk parkolójánál bevezetjük az időkorlátos parkolási rendszert

- közölte a cég.

Miközben a boltok mindent bevetnek a forgalomért, és nem kímélik többé az árakat, a kereskedelmi lánc döntése meglepetésként hatott. A bolt azonban szintén belépett az árversenybe: a láncról február 10-én írtuk meg, hogy 20 százalékkal csökkenti a vaj árát.

Az árucikkek köre folyamatosan bővült: míg első lépésben egy-egy termék árát csökkentették, például a tésztáét vagy a sajtét, ám mára a mennyiség lett a főszereplő. Az árak csökkentése annak szólt, hogy a kiskereskedelmi forgalom drámaian beszakadt, az áremelkedés miatt a vásárlók visszafogták a költekezésüket, ami meglátszott az értékesítés volumenén. Ez nagyon fontos eleme a folyamatnak, ugyanis ez a helyzet sem a gyártói, sem a kereskedői oldalnak nem jó.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

parkolás

parkolási díj

penny market

szombathely

boltlánc