Ki lehet a rejtélyes bombás fenyegető: biztonságban vannak a zalai iskolások?

MTI   
  Megosztom
Ki lehet a rejtélyes bombás fenyegető: biztonságban vannak a zalai iskolások?

Tovább nyomoznak a rendőrök a zalaegerszegi iskolák ellen hetek óta ismétlődő bombafenyegetések miatt; a korábban a tettét elismerő gyanúsított diák visszavonta a vallomását, a zalai főügyészségre az esettel kapcsolatban kényszervallatás miatt érkezett feljelentés.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság március 14-én adott hírt arról, hogy a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 15 éves fiatalt, miután a korábbi hetekben háromszor is bombarobbantással fenyegető elektronikus levelet kapott számos zalaegerszegi oktatási intézmény. Az egyik érintett iskola diákja a kihallgatásán elismerte, hogy ő követte el a bűncselekményt, ami esetenként mintegy hatezer embert érintett.

A zaol.hu csütörtökön arról írt, hogy a lapot megkereste a diák jogi képviselője, aki közölte: a fiatalkorú fiú három nappal a kihallgatását követően visszavonta beismerő vallomását, a szülők pedig panaszt tettek a kihallgatás körülményei miatt. A kedden tett újbóli kihallgatása kapcsán az ügyvéd azt is jelezte, hogy indítványozták a büntetőeljárás megszűntetését bűncselekmény hiánya miatt, mert azt nem a 15 éves fiatal követte el.

Az MTI megkeresésére a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság annyit közölt: a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt nyomoz, de erről további részleteket nem adhat. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy kényszervallatás miatt érkezett feljelentés a vallomástétellel kapcsolatban, ami miatt a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indított nyomozást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zalaegerszeg

bomba

bombariadó

zala megye