Elképesztő, ami itt történik: hatezer ember maradhat gyógyszer nélkül Baranyában

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, ami itt történik: hatezer ember maradhat gyógyszer nélkül Baranyában

Nem zárt be véglegesen, de egy héten már csak két napot van nyitva a Pécs melletti Pellérd gyógyszertára. Ezzel a megoldással próbálja a tulajdonos a rezsiemelkedéssel járó költségeit csökkenteni. Baranyában más helység is nehéz helyzetbe került a gyógyszertár miatt. Villányban hatezer embernek kell más településre járni gyógyszerért az ATV Híradó riportja szerint.

Az üzemeltető cég vezetője elárulta a csatornának, hogy annyira megemelkedtek a költségei, hogy azt a kis forgalom mellett már nem tudja kigazdálkodni. A helyiek szerint a semminél jobb, de így is sokszor kell Pécsre menniük, ha gyógyszerre van szükségük.

A korábbi gyógyszerész örököse, a bezárt patika tulajdonosa azt mondta, hogy évek óta tartó pereskedés után sem jutottak előre. Már megvolt az engedélyük fiókpatika nyitására, de hiába.

Egy siklósi gyógyszerész megtámadta a határozatot. Megkaptuk az engedélyt a létesítésére, de egy volt alkalmazott, aki helyi képviselő, a helyi Szociális Bizottság tagja, összefogott egy másik gyógyszerésszel és úgy gondolták, hogy majd ők nyitnak egy fiókgyógyszertárat

- mondta el Burai Béla, az örökös képviselője.

A tulajdonos szerint hiába adott nekik a bíróság igazat, az ügy a kúriára került, így még akár egy évig is eltarthat, míg a végleges ítélet megszületik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszertár

gyógyszerek

baranya megye

pellérd

villány

jogvita

rezsiárak