Elképesztő, ami itt történik: hatezer ember maradhat gyógyszer nélkül Baranyában

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, ami itt történik: hatezer ember maradhat gyógyszer nélkül Baranyában

Nem zárt be véglegesen, de egy héten már csak két napot van nyitva a Pécs melletti Pellérd gyógyszertára. Ezzel a megoldással próbálja a tulajdonos a rezsiemelkedéssel járó költségeit csökkenteni. Baranyában más helység is nehéz helyzetbe került a gyógyszertár miatt. Villányban hatezer embernek kell más településre járni gyógyszerért az ATV Híradó riportja szerint.

Az üzemeltető cég vezetője elárulta a csatornának, hogy annyira megemelkedtek a költségei, hogy azt a kis forgalom mellett már nem tudja kigazdálkodni. A helyiek szerint a semminél jobb, de így is sokszor kell Pécsre menniük, ha gyógyszerre van szükségük.

A korábbi gyógyszerész örököse, a bezárt patika tulajdonosa azt mondta, hogy évek óta tartó pereskedés után sem jutottak előre. Már megvolt az engedélyük fiókpatika nyitására, de hiába.

Egy siklósi gyógyszerész megtámadta a határozatot. Megkaptuk az engedélyt a létesítésére, de egy volt alkalmazott, aki helyi képviselő, a helyi Szociális Bizottság tagja, összefogott egy másik gyógyszerésszel és úgy gondolták, hogy majd ők nyitnak egy fiókgyógyszertárat

- mondta el Burai Béla, az örökös képviselője.

A tulajdonos szerint hiába adott nekik a bíróság igazat, az ügy a kúriára került, így még akár egy évig is eltarthat, míg a végleges ítélet megszületik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszertár

gyógyszerek

baranya megye

pellérd

villány

jogvita

rezsiárak