Elképesztő, ami itt történik: hatezer ember maradhat gyógyszer nélkül Baranyában

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, ami itt történik: hatezer ember maradhat gyógyszer nélkül Baranyában

Nem zárt be véglegesen, de egy héten már csak két napot van nyitva a Pécs melletti Pellérd gyógyszertára. Ezzel a megoldással próbálja a tulajdonos a rezsiemelkedéssel járó költségeit csökkenteni. Baranyában más helység is nehéz helyzetbe került a gyógyszertár miatt. Villányban hatezer embernek kell más településre járni gyógyszerért az ATV Híradó riportja szerint.

Az üzemeltető cég vezetője elárulta a csatornának, hogy annyira megemelkedtek a költségei, hogy azt a kis forgalom mellett már nem tudja kigazdálkodni. A helyiek szerint a semminél jobb, de így is sokszor kell Pécsre menniük, ha gyógyszerre van szükségük.

A korábbi gyógyszerész örököse, a bezárt patika tulajdonosa azt mondta, hogy évek óta tartó pereskedés után sem jutottak előre. Már megvolt az engedélyük fiókpatika nyitására, de hiába.

Egy siklósi gyógyszerész megtámadta a határozatot. Megkaptuk az engedélyt a létesítésére, de egy volt alkalmazott, aki helyi képviselő, a helyi Szociális Bizottság tagja, összefogott egy másik gyógyszerésszel és úgy gondolták, hogy majd ők nyitnak egy fiókgyógyszertárat

- mondta el Burai Béla, az örökös képviselője.

A tulajdonos szerint hiába adott nekik a bíróság igazat, az ügy a kúriára került, így még akár egy évig is eltarthat, míg a végleges ítélet megszületik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyógyszertár

gyógyszerek

baranya megye

pellérd

villány

jogvita

rezsiárak