Fegyelmezni akart, így több óvodást is bántalmazott az óvónő: vádat emeltek ellene

HelloVidék   
  Megosztom
Fegyelmezni akart, így több óvodást is bántalmazott az óvónő: vádat emeltek ellene

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal az óvónővel szemben, aki fegyelmezési céllal legalább 9 óvodást bántalmazott, volt akit többször is - olvasható a a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kistelepülésen óvónőként dolgozó vádlott 2018. és 2021. közötti időszakban fegyelmezési céllal több gyermek vonatkozásában nem tett eleget a nevelése alatt álló kiskorúak felügyelete, gondozása körében az általános társadalmi felfogás szerinti minimális elvárhatóság követelményének.

A nő 5 kiskorút, amikor nem fogadtak szót, indulatos állapotba kerülve többször is bántalmazott, így volt, akit megpofozott, nyakon ütött, megütött. További négy óvodást az elkövető hasonló okból legalább egyszer bántalmazott. Az esetek többségében a kiskorúak látták amikor a vádlott a másikat így fegyelmezi. A vádlott cselekményét kiváltó okok között szerepelt többek között az, hogy az óvodás dülöngélt a székkel, ebédlőasztalnál nevetgélt, nem figyelt a vádlottra, nem tudott elvégezni egy feladatot, ballagási próbán nem megfelelően táncolt vagy mert nem kért főzeléket. Az óvónő cselekményével több kiskorú testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

A járási ügyészség a nőt többrendbeli közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

makó

csongrád-csanád vármegyei főügyészség

óvodások

óvónő

bántalmazás