Ez a legnagyobb probléma az oktatásban? A szegedi tanár szerint változás kellene

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a legnagyobb probléma az oktatásban? A szegedi tanár szerint változás kellene

Erdélyi Eszter, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanára munkáját a Szegedért Emlékéremmel ismerik el, amit pénteken vehet majd át. A Telex tudósítója arról kérdezte a tanári tiltakozó mozgalomban régóta aktív tanárnőt, hogy a több évtizedes pályafutása alatt milyen tapasztalatokat gyűjtött a hazai oktatási rendszerről, és miért gondolja, hogy alapos változásokra volna szükség.

Ahogy a tarnárnő mondja, a legnagyobb problémának azt tartja az oktatásban, hogy az egész felülről vezérelt, és ez mindent meghatároz benne. Úgy látja, a tankerületek anélkül irányítják az iskolákat, hogy a tanárok vagy a diákok véleményét bármiről is kikérnék.

Nem így kellene működni. Nálunk a fenntartó, azaz a tankerület – felsőbb utasításra – megmondja, hogy mi legyen, és azt végrehajtatják az iskolaigazgatók a lehajtott fejű tanárokkal. Emellett nekünk rengeteg az adminisztrációnk, azt is adminisztrálni kell, ami nem létezik, vagy nem úgy van. A munkaidő-nyilvántartásunkba mi soha nem írhatjuk be azt, hogy mennyit dolgozunk, csak pontosan heti 40 óráig tölthetjük ki, ám a tanárok többsége nem negyven órát dolgozik, hanem sokkal többet

- magyarázta a tanárnő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

gimnázium

tanár

oktatás