Ez a legnagyobb probléma az oktatásban? A szegedi tanár szerint változás kellene

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a legnagyobb probléma az oktatásban? A szegedi tanár szerint változás kellene

Erdélyi Eszter, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanára munkáját a Szegedért Emlékéremmel ismerik el, amit pénteken vehet majd át. A Telex tudósítója arról kérdezte a tanári tiltakozó mozgalomban régóta aktív tanárnőt, hogy a több évtizedes pályafutása alatt milyen tapasztalatokat gyűjtött a hazai oktatási rendszerről, és miért gondolja, hogy alapos változásokra volna szükség.

Ahogy a tarnárnő mondja, a legnagyobb problémának azt tartja az oktatásban, hogy az egész felülről vezérelt, és ez mindent meghatároz benne. Úgy látja, a tankerületek anélkül irányítják az iskolákat, hogy a tanárok vagy a diákok véleményét bármiről is kikérnék.

Nem így kellene működni. Nálunk a fenntartó, azaz a tankerület – felsőbb utasításra – megmondja, hogy mi legyen, és azt végrehajtatják az iskolaigazgatók a lehajtott fejű tanárokkal. Emellett nekünk rengeteg az adminisztrációnk, azt is adminisztrálni kell, ami nem létezik, vagy nem úgy van. A munkaidő-nyilvántartásunkba mi soha nem írhatjuk be azt, hogy mennyit dolgozunk, csak pontosan heti 40 óráig tölthetjük ki, ám a tanárok többsége nem negyven órát dolgozik, hanem sokkal többet

- magyarázta a tanárnő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

gimnázium

tanár

oktatás