Szívszorító küldetés: négylábú kis otthontalanokért fogtak össze rengetegen

MTI   
  Megosztom
Szívszorító küldetés: négylábú kis otthontalanokért fogtak össze rengetegen

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel. Az április 3-án indult, és hétfőn lezárult kampány elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi civil állatvédő szervezetek fáradhatatlan és sokszor emberfeletti tevékenységére, amelyet kutyák, macskák és egyéb állatok mentése érdekében folytatnak. 


 


 

A tájékoztatás szerint a kampány része volt egy online nyereményjáték is, melyben a győztes által megjelölt szervezetnek 1 tonna, a második helyezett által megjelölt szervezetnek 500 kilogramm, a harmadik helyezett által megjelöltnek pedig 300 kilogramm tápadományt juttatott el a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, de a legtöbb pozitív reakciót kapó videó támogatottja is kapott 200 kilogramm tápot.

A játékos feladat során egy maximum 8 másodperces videóval bárki pályázhatott. A kiírás feltételeinek eleget tevő videókat az alapítvány által összeállított, állatvédelmi és művész szakemberekből álló zsűri értékelte, melynek tagjai Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője; Gregor Bernadett Jászai Mari díjas színművész; Pintér Adrienn civil állatvédő, közgazdász; az alapítvány kuratóriumi tagjai; valamint Czigány Ildikó, Magyarország első női utasszállító pilótája voltak - írják.

A zsűri döntése alapján a nyertes videót Zsebesi-Lengyel Melinda készítette, az 1 tonna tápadományt a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület nyerte. A második helyezett videót Kenyeres Erika készítette, a tápadományt a Mancs a Szívre Ifjúsági Centrum kapta meg. A harmadik helyezett videó Szentgyörgyi Máriáé volt, a 300 kilogramm tápadomány a Magyar Macskavédő Közhasznú Alapítványt illeti meg. A legnépszerűbb videót Benyus Attiláné készítette, a 200 kilogramm tápadományt a Szoboszlói Bársonytalpúak Menedéke nyerte.

A kampány szakmai támogatója az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja volt - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatvédelem

adománygyűjtés

kampány

tápadomány