Nem elég az olcsó a magyaroknak: de valóban megéri az 1 milliós luxusbabakocsi?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Nem elég az olcsó a magyaroknak: de valóban megéri az 1 milliós luxusbabakocsi?

Egy babakocsi 800 ezer, 1 millió forintba is kerülhet – de vajon mit tudhatnak ezek a luxustermékek, amit az olcsóbbak nem? Többek között erről kérdezte most a Pénzcentrum az iparági szakértőket, de eközben megvizsgálták azt is, hogy a brutális inflációs környezet miként hatott a babakocsik árára és ez miként változtatta meg a keresleti szokásokat. Rossz hír, hogy miközben idén májusban országos szinten már csökkent az infláció mértéke, addig a babakocsik ára továbbra is drasztikus emelkedik.

Ahogy a portál írja, miközben a mély-vagy variálható babakocsik átlagos ára hazánkban tavaly májusban még 100 ezer forint alatt volt, egészen pontosan 92 950 forint, addig idén májusra a termék átlagos fogyasztói ára már 120 320 forint fölé csúszott. Mindezt úgy, hogy a havi árváltozás is tetemes volt, áprilisban a babakocsik átlagos árcédulája még 115 170 forintot mutatott. Egyértelmű tehát, hogy a babakocsik is igen sokat drágultak az erősen inflációs időszakban, és ami esetükben még rosszabb, hogy a drágulás továbbra is folytatódik.

A jelenleg tapasztalható átlagosan már 120 ezer forint fölé kúszó árcédulák azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen ha jobban szétnézünk az elérhető babakocsik között, akkor az árak nagyon hamar 200-300 ezer forintra vagy a fölé is csúszhatnak. És akkor még nem is beszéltünk a legluxusabb, már milliós árkategóriákban található babakocsikról.

A nagymértékű drágulás okairól, a megfelelő babakocsi kiválasztásának legjobb módszereiről, valamint arról, mi kerül valójában annyiba egy 800 ezer vagy 1 millió forintos babakocsin, iparági szakértőkkel beszélgetett a portál. Hogy mit mondanak a szakértők? Ide kattintva olvashatjuk is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

babakocsi

babakocsi vásárlás

pénzcentrum