Nem elég az olcsó a magyaroknak: de valóban megéri az 1 milliós luxusbabakocsi?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Nem elég az olcsó a magyaroknak: de valóban megéri az 1 milliós luxusbabakocsi?

Egy babakocsi 800 ezer, 1 millió forintba is kerülhet – de vajon mit tudhatnak ezek a luxustermékek, amit az olcsóbbak nem? Többek között erről kérdezte most a Pénzcentrum az iparági szakértőket, de eközben megvizsgálták azt is, hogy a brutális inflációs környezet miként hatott a babakocsik árára és ez miként változtatta meg a keresleti szokásokat. Rossz hír, hogy miközben idén májusban országos szinten már csökkent az infláció mértéke, addig a babakocsik ára továbbra is drasztikus emelkedik.

Ahogy a portál írja, miközben a mély-vagy variálható babakocsik átlagos ára hazánkban tavaly májusban még 100 ezer forint alatt volt, egészen pontosan 92 950 forint, addig idén májusra a termék átlagos fogyasztói ára már 120 320 forint fölé csúszott. Mindezt úgy, hogy a havi árváltozás is tetemes volt, áprilisban a babakocsik átlagos árcédulája még 115 170 forintot mutatott. Egyértelmű tehát, hogy a babakocsik is igen sokat drágultak az erősen inflációs időszakban, és ami esetükben még rosszabb, hogy a drágulás továbbra is folytatódik.

A jelenleg tapasztalható átlagosan már 120 ezer forint fölé kúszó árcédulák azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, hiszen ha jobban szétnézünk az elérhető babakocsik között, akkor az árak nagyon hamar 200-300 ezer forintra vagy a fölé is csúszhatnak. És akkor még nem is beszéltünk a legluxusabb, már milliós árkategóriákban található babakocsikról.

A nagymértékű drágulás okairól, a megfelelő babakocsi kiválasztásának legjobb módszereiről, valamint arról, mi kerül valójában annyiba egy 800 ezer vagy 1 millió forintos babakocsin, iparági szakértőkkel beszélgetett a portál. Hogy mit mondanak a szakértők? Ide kattintva olvashatjuk is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

babakocsi

babakocsi vásárlás

pénzcentrum