Nyakunkon az iskolakezdés: kemény lesz a szülőknek, nincs mese, ezért fizetniük kell

HelloVidék   
  Megosztom
Nyakunkon az iskolakezdés: kemény lesz a szülőknek, nincs mese, ezért fizetniük kell

Több mint 25 ezer termék közül válogathatnak az iskolakezdésre készülők az eMAG kínálatából. Ahogy az ergonómiai szempontok egyre inkább előtérbe kerülnek, felértékelődnek a gerincbarát vagy gurulós iskolatáskák, valamint az állítható íróasztalok és székek. Az idei évben is népszerűek a brandingelt termékek, valamint a szettben kapható iskolakezdő csomagok. Notebookból a 250 ezer forint körüli árú alsó középkategóriás modellek a legkelendőbbek, de szép számmal viszik az alapfeladatok elvégzésére alkalmas, feleennyibe kerülő típusokat is.

Idén több mint 25 ezerféle iskolatáska, hátizsák, tornazsák és tolltartó, illetve füzetek és egyéb tanszerek százai érhetők el az eMAG kínálatában - az iskolakezdési szezonban a Marketplace kereskedőpartnerek jelenléte különösen fontos, hiszen rajtuk keresztül egy sor különleges terméket is meg lehet rendelni.

Gurulós, USB-s és Fortnite-os hátizsákok

Az iskolatáskák kínálata a bruttó két-háromezer forintos alapmodellektől kezdve a több tízezer forintos, extra ergonomikus típusokig terjed idén. Utóbbiak között olyan táskát is találni, amelynek nem csupán gerincbarát a kivitele, de kétoldalt nagyméretű kerekekkel is felszerelték, így az utcán, vagy akár lépcsőn is könnyedén húzható a fárasztó cipelés helyett.

Nagyobb gyerekek számára a “hagyományos” iskolatáskák között olyan modellekre is lelhetünk, amelyek belsejében külön rekesz került kialakításra egy (külön megvásárolható) USB-s vésztöltő számára, így a telefont kényelmesen lehet a táskából tölteni, annak kinyitása nélkül. Ugyancsak elterjedt extra funkció a fejhallgató-kivezetés, bár a Bluetooth fülhallgatók korában ennek már kevésbé nagy a jelentősége.

Idén kompakt tolltartókat keresnek a vásárlók

Tolltartó választásakor először azt kell eldönteni, hogy töltött (tollakkal, ceruzákkal és más kiegészítőkkel előre telepakolt típus), vagy üres legyen-e - utóbbi előnye, hogy a gyerek kedvenc ceruzáival pakolhatjuk meg a belsejét, míg a “kész tolltartó” egyszerűségével hódít. Idén az eMAG-nál a nem emeletes, kompaktabb kivitelű tolltartók a legkelendőbbek, és nagyjából ugyanannyian választanak írószerekkel felszerelt típust, mint felszereletlent.

Az iskolatáskákhoz hasonlóan itt is felkapottak a brandingelt modellek. Idén nyáron eddig a legnépszerűbbek a Mancs őrjárat, a Jóbarátok tévésorozat, a LEGO, Avengers és a Pókember karaktereivel ellátottak.

Gyerekkel együtt “nő” az állítható tanulóasztal

A megfelelő tanulásra szánt terület korai kialakítása számos pozitív hatással jár: az állítható szék és gyerekasztal már kisiskolás kortól kezdve támogatja a helyes testtartás elsajátítását, a tanulásra elkülönített terület pedig segít kizárni a zavaró tényezőket.

Egy jó minőségű íróasztalszett különböző életkorhoz és magassághoz könnyedén igazítható, így nem kell minden növekedési fázisban, akár évente új bútorokat vásárolni. Az eMAG kínálatában sokféle állítható íróasztal érhető el, áruk bruttó 30 ezer forintnál kezdődik, így költséghatékony és sok évig jól használható megoldásnak számítanak - akár a fából, akár a fémből készült változataikat részesítjük előnyben.

A legkelendőbb laptopok iskolakezdésre

Iskolakezdés előtt az eMAG-on a kedvezőbb árú noteszgépek kerülnek fókuszba: a legnépszerűbb három modell bruttó 250-300 ezer forint között mozog, fél terabájtos háttértárral, 16 gigabájt memóriával, középkategóriás processzorral és egyszerűbb játékok futtatására alkalmas videokártyával van felszerelve.

Ugyanakkor a top 10-ben megtalálható egy 13 colos Apple Macbook Air, amely bár közel 390 ezer forintba kerül, kimagasló üzemidejével az egyetemisták kedvence lehet. Emellett egy 100 ezer forintnál alig drágább belépő szintű Lenovo gépet is sokan rendelnek - mivel már egy ilyen konfiguráció is full-HD képernyővel, 8 gigabájt memóriával és SSD háttértárral van felszerelve, így az online tanórákon való részvételre, digitális házi feladat elkészítésére és az internetes kutatásokhoz ez is elegendő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tanszerek

iskolakezdés

íróasztal

laptop

iskolatáska