Bűnösnek találták a börtönőrt: tette következménye lett a még nem jogerős ítélet

MTI   
  Megosztom
Bűnösnek találták a börtönőrt: tette következménye lett a még nem jogerős ítélet

Két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa azt a börtönőrt, aki szolgálat közben megütött egy fogvatartottat a berettyóújfalui rabkórházban - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t kedden.


 

Az ítélet szerint a vádlott február 26-án Berettyóújfaluban, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában körletfelügyelői szolgálatba volt vezényelve. Az intézményben két büntetés-végrehajtási őrmester szakápoló az egyik kórtermekben az ágyneműk cseréjét végezte. Nem sokkal korábban érkeztek oda vissza a fogvatartottak, akik előtte a szabad levegőn tartózkodtak, maszkjaikat pedig a kórteremben levették.

A vádlott, valamint egy másik körletfelügyelő észlelték, hogy a kórteremben egy ír, egy moldáv, valamint két magyar fogvatartott nem viselnek maszkot. A börtönőrök felszólították a fogvatartottakat a maszkviselésre, eközben a vádlott és az ír férfi között vita alakult ki, melynek során az őrmester tenyérrel tarkótájékon ütötte a fogvatartottat.

A bíróság ítélete nem jogerős, a döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére - írta a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni törvényszék

börtönbüntetés

börtönőr

berettyóújfalu

rabkórház