Bűnösnek találták a börtönőrt: tette következménye lett a még nem jogerős ítélet

MTI   
  Megosztom
Bűnösnek találták a börtönőrt: tette következménye lett a még nem jogerős ítélet

Két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa azt a börtönőrt, aki szolgálat közben megütött egy fogvatartottat a berettyóújfalui rabkórházban - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t kedden.


 

Az ítélet szerint a vádlott február 26-án Berettyóújfaluban, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában körletfelügyelői szolgálatba volt vezényelve. Az intézményben két büntetés-végrehajtási őrmester szakápoló az egyik kórtermekben az ágyneműk cseréjét végezte. Nem sokkal korábban érkeztek oda vissza a fogvatartottak, akik előtte a szabad levegőn tartózkodtak, maszkjaikat pedig a kórteremben levették.

A vádlott, valamint egy másik körletfelügyelő észlelték, hogy a kórteremben egy ír, egy moldáv, valamint két magyar fogvatartott nem viselnek maszkot. A börtönőrök felszólították a fogvatartottakat a maszkviselésre, eközben a vádlott és az ír férfi között vita alakult ki, melynek során az őrmester tenyérrel tarkótájékon ütötte a fogvatartottat.

A bíróság ítélete nem jogerős, a döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést, a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére - írta a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debreceni törvényszék

börtönbüntetés

börtönőr

berettyóújfalu

rabkórház