Életeket mentett a fiatal mentésirányító: először vezetett le szülést telefonon keresztül

HelloVidék   
  Megosztom
Életeket mentett a fiatal mentésirányító: először vezetett le szülést telefonon keresztül

Tegnap hajnalban érkezett a segélykérés a Szolnoki Irányítócsoporthoz, attól a 30 év körüli, 41 hetes kismamától, akinek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei otthonában kezdődtek meg fájásai - írta közleményében az Országos Mentőszolgálat.


 

Mint írták, az asszony még gyorsan le akart fürdeni, az események azonban felgyorsultak, így a család mentőt hívott. Kovács Lili mentésirányító bajtársnőnk azonnal több egységet riasztott a helyszínre, miközben az előkészületekre instruálta a bejelentőt.

A fiatal mentésirányító első alkalommal vezetett le szülést telefonon keresztül, de pontos utasításai, megnyugtató hangja és bíztató szavai segítségével az édesanya mindössze néhány perc alatt világra segítette harmadik gyermekét, aki rögtön fel is sírt. A mentőegységek perceken belül helyszínre értek, majd ellátták a boldog édesanyát és a kis Virágot, akiket végül stabil állapotban szállíthattak kórházba. Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

- olvasható szolgálat posztjában.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jász-nagykun szolnok megye

országos mentőszolgálat