Ambrus Attila szomszédjában élt az esztergomi robbantó: a Viszkis szerint nagy bajkeverő volt

HelloVidék   
  Megosztom
Ambrus Attila szomszédjában élt az esztergomi robbantó: a Viszkis szerint nagy bajkeverő volt

A viselkedéséből sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb tesz majd valamit, ezért sem érti Ambrus Attila, vagy ahogy sokan ismerik, a Viszkis, miért nem sikerült az esztergomi robbantást elkövető férfit, a szomszédját a hatóságoknak időben megfékezniük, nyilatkozta a Viszkis a Blikknek.

A környéken agresszív bajkeverőnek ismerték azt a férfit, aki felrobbantott egy gázpalackot esztergomi otthonában, ezzel magával és egy rendőrrel is végezve. Kiderült, hogy a robbantó szomszédja nem más, mint a hírhedt egykori bankrabló, a Viszkis. Ambrus Attila elmondta, hogy a szomszédja nem volt beszámítható, és csak idő kérdése volt, hogy nagy bajt okozzon.

Ambrus Attila a robbantó, J. László a szomszédja volt. Lapunk telefonon érte el a Viszkist, aki elmondta, valóban néhány száz méterre laknak a robbantótól, és nem érték meglepetésként őt és a családját a történtek. A tragédia idején nem volt otthon, az apósa mesélte neki, hogy a robbanás pillanatában az otthonuk ablakai erősen megremegtek.

Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is.

Azt mondja, az egyik barátja beszélt korábban Lászlóval, akinek mindezt el is mesélte.

Úgy érezte, igazságtalanul többet kell fizetnie az áramért, aztán ki akarták lakoltatni, a Suzukiját is elvették. Nagyon sok apró tényező miatt jutott el idáig. Az egész igazságszolgáltatásra, a rendőrökre is haragudott.

Ambrus Attila a Blikknek elmondta, hogy a szomszédjában élő férfi viselkedésén látszott, hogy egyszer valami nagy bajt fog keverni. A volt jégkorongozó hozzátette, hogy szerinte a rendőrségnek már rég le kellett volna kapcsolnia.

A faszi nem volt egyszerű gyerek, nagyon magas volt az igazságérzete, ezért - megmondom őszintén - kódolva volt, hogy valami történik majd.

- fogalmazott Ambrus a lapnak, aki szerint az illető „hónapok óta készülhetett a robbantásra”, ezért sem érti, ami történt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

esztergom

robbantó

viszkis

ambrus attila

tek