Ambrus Attila szomszédjában élt az esztergomi robbantó: a Viszkis szerint nagy bajkeverő volt

HelloVidék   
  Megosztom
Ambrus Attila szomszédjában élt az esztergomi robbantó: a Viszkis szerint nagy bajkeverő volt

A viselkedéséből sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb tesz majd valamit, ezért sem érti Ambrus Attila, vagy ahogy sokan ismerik, a Viszkis, miért nem sikerült az esztergomi robbantást elkövető férfit, a szomszédját a hatóságoknak időben megfékezniük, nyilatkozta a Viszkis a Blikknek.

A környéken agresszív bajkeverőnek ismerték azt a férfit, aki felrobbantott egy gázpalackot esztergomi otthonában, ezzel magával és egy rendőrrel is végezve. Kiderült, hogy a robbantó szomszédja nem más, mint a hírhedt egykori bankrabló, a Viszkis. Ambrus Attila elmondta, hogy a szomszédja nem volt beszámítható, és csak idő kérdése volt, hogy nagy bajt okozzon.

Ambrus Attila a robbantó, J. László a szomszédja volt. Lapunk telefonon érte el a Viszkist, aki elmondta, valóban néhány száz méterre laknak a robbantótól, és nem érték meglepetésként őt és a családját a történtek. A tragédia idején nem volt otthon, az apósa mesélte neki, hogy a robbanás pillanatában az otthonuk ablakai erősen megremegtek.

Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is.

Azt mondja, az egyik barátja beszélt korábban Lászlóval, akinek mindezt el is mesélte.

Úgy érezte, igazságtalanul többet kell fizetnie az áramért, aztán ki akarták lakoltatni, a Suzukiját is elvették. Nagyon sok apró tényező miatt jutott el idáig. Az egész igazságszolgáltatásra, a rendőrökre is haragudott.

Ambrus Attila a Blikknek elmondta, hogy a szomszédjában élő férfi viselkedésén látszott, hogy egyszer valami nagy bajt fog keverni. A volt jégkorongozó hozzátette, hogy szerinte a rendőrségnek már rég le kellett volna kapcsolnia.

A faszi nem volt egyszerű gyerek, nagyon magas volt az igazságérzete, ezért - megmondom őszintén - kódolva volt, hogy valami történik majd.

- fogalmazott Ambrus a lapnak, aki szerint az illető „hónapok óta készülhetett a robbantásra”, ezért sem érti, ami történt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

esztergom

robbantó

viszkis

ambrus attila

tek