Döbbenet: újabb részletek derültek ki az esztergomi robbantásról

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: újabb részletek derültek ki az esztergomi robbantásról

Szlovák bombával repítette a levegőbe magát, és a TEK embereit az esztergomi robbantó. A helyiek szerint a férfi a robbanószert légmentesen tárolta az ingatlana alatt ásott alagútban.

Engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlana alatt ásott alagútban az esztergomi robbantó - tudta meg a Blikk.

A lap információi szerint ez a trotil nevű robbanószer alapanyagát képző vegyület a Szlovákiában ipari használatra könnyebben beszerezhető hexogén. Szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik, és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas.

A katonai és a polgári robbantástechnika munkálatai során is többnyire ilyen robbanóanyagból álló tölteteket alkalmaznak

- nyilatkozta Száraz Pál nyugalmazott tűzszerész.

Mint mondta, a kémiai nevén trinitro nevű anyag tiszta állapotban fehér, kristályos szerkezetű. Láng hatására nyílt levegőn erős fény kíséretében felrobban.

A lap kiemelte azt is, hogy 12 nappal a brutális robbantás után még mindig helyszínelnek a nyomozók a háznál. A Központ Nyomozó Főügyészség által vezetett nyomozásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi technikusai hajtották végre a robbanás utáni helyszínelést.

A helyszínelés során egy 38 méteres, illegális alagutat találtak a robbantjó kertje alatt, amit tárolásra használt. Mint írták, ha az alagút nem volt megfelelően alátámasztva, így az bármikor beomolhatott volna.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

robbantás

robbanószer

esztergom