Szűk félmilliárd forint ment el a vidéki iskolára: erre költötték a súlyos pályázati pénzeket

MTI   
  Megosztom
Szűk félmilliárd forint ment el a vidéki iskolára: erre költötték a súlyos pályázati pénzeket

Befejeződött a Luther téri iskola épületének energetikai korszerűsítése Mezőberényben, amelyre a 9600 lakosú város önkormányzata csaknem 415 millió forint uniós támogatást nyert el.

A forrás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből származik. A felújítás során hőszigetelés zajlott, valamennyi nyílászárót műanyagra cserélték, korszerűsítették a fűtésrendszert, hőszivattyút és napelemet telepítettek - közölte az önkormányzat közleményben.

A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére terjed ki. Az intézmény székhelyén és hat telephelyén látja el feladatait, a Luther téri épület az egyik tagintézménye. Több mint 400 diák tanul az intézményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

család

iskola

támogatás

felújítás