Diákok mentették meg egy férfi életét Békéscsabán

HelloVidék   
  Megosztom
Diákok mentették meg egy férfi életét Békéscsabán

Hét békéscsabai diáknak köszönheti az életét egy férfi, aki múlt hét kedden esett össze az utcán, a diákok pedig a segítségére siettek, míg kiértek a mentők.

Nem akármilyen bátorságról tett tanubizonyságot azok a tanulók, akik a múlt héten mentették meg az életét egy férfinek. A tanulók most elsősegély-nyújtási tanfolyamon vettek részt az Országos Mentőszolgálatnál számolt be róla az RTL.

A diákok iskola után egy belvárosi buszmegállóban látták meg a földön fekvő férfit, akit megpróbáltak a padhoz kísérni A férfi pár méter után összeesett, ezért kihívták a mentőket, a diszpécser pedig utasításokkal látta el őket, így a diákok megkezdték az újraélesztést, amit a pár perc múlva megérkező mentősök átvettek tőlük.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa kiemelte, hogy az ilyen helyzeteknek nagy jelentősége van, mivel percenként közel 10 százalékkal csökken a túlélés esélye, ha nem történik semmilyen beavatkozás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

újraélesztés

békéscsaba

országos mentőszolgálat