Diákok mentették meg egy férfi életét Békéscsabán

HelloVidék   
  Megosztom
Diákok mentették meg egy férfi életét Békéscsabán

Hét békéscsabai diáknak köszönheti az életét egy férfi, aki múlt hét kedden esett össze az utcán, a diákok pedig a segítségére siettek, míg kiértek a mentők.

Nem akármilyen bátorságról tett tanubizonyságot azok a tanulók, akik a múlt héten mentették meg az életét egy férfinek. A tanulók most elsősegély-nyújtási tanfolyamon vettek részt az Országos Mentőszolgálatnál számolt be róla az RTL.

A diákok iskola után egy belvárosi buszmegállóban látták meg a földön fekvő férfit, akit megpróbáltak a padhoz kísérni A férfi pár méter után összeesett, ezért kihívták a mentőket, a diszpécser pedig utasításokkal látta el őket, így a diákok megkezdték az újraélesztést, amit a pár perc múlva megérkező mentősök átvettek tőlük.

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa kiemelte, hogy az ilyen helyzeteknek nagy jelentősége van, mivel percenként közel 10 százalékkal csökken a túlélés esélye, ha nem történik semmilyen beavatkozás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

család

újraélesztés

békéscsaba

országos mentőszolgálat