Pofátlan bűntett: gyerekeket bántalmazott egy edző Vasban

MTI   
  Megosztom
Pofátlan bűntett: gyerekeket bántalmazott egy edző Vasban

Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette és több védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett több rendbeli könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség egy sportegyesület edzőjével szemben - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Vassné Szele Adrienne elmondta: a vádirat szerint a férfi a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta, megszégyenítette, és ebbe a többi sportolót is bevonta.

Kiemelte, hogy a vádlott az ügyészség szerint súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadágvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta a vádlott végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll - olvasható a főügyészségi közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bűntett

kiskorú bántalmazás

edző

vas megye

szombathely