Elítélték a debreceni orvost: ez a büntetése, amiért hálapénzt fogadott el betegeitől

MTI   
  Megosztom
Elítélték a debreceni orvost: ez a büntetése, amiért hálapénzt fogadott el betegeitől

Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék nem jogerősen azt az orvost, aki hálapénzt fogadott el több betegtől egy debreceni egyészségügyi intézményben - tudatta az MTI-vel a törvényszék szerdán. A sajtóközlemény szerint a vádlott szakorvos 2021. október 1. és 2022. január 28. között négy alkalommal vett át különböző összegű készpénzt és ajándéktárgyat három betegtől és egy páciens hozzátartozójától.

A szakorvos olyan egészségügyi ellátásért fogadott el jogtalan előnyt, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozott - mutatott rá a közlemény. Az orvost 2 év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, amelynek végrehajtását a törvényi maximumban meghatározva, 5 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ezen felül 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottal szemben - áll a közleményben.

A büntetés kiszabásakor komoly súllyal eset latba, hogy a vádlott megbecsült orvos, aki 30 éve dolgozik az egészségügyben, eddig kiváló életvezetéssel rendelkezett, ami nyomatékos enyhítő körülmény - írták. A nyomozást egy közreműködő személy információja alapján indították el - közölték. A döntés ellen az ügyészség, a vádlott és vezető védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

debrecen

család

hálapénz

orvos

bűncselekmény

ítélet