Tizenegy év fegyházat kapott a debreceni ápolónő: saját édesanyját akarta megölni

MTI   
  Megosztom
Tizenegy év fegyházat kapott a debreceni ápolónő: saját édesanyját akarta megölni

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélték jogerősen az anyját megölni készülő ápolónőt, a Debreceni Ítélőtábla szerdai határozatával helybenhagyta az elsőfokú ítéletet - közölte a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó közleményében azt írta, az első fokon eljáró Egri Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte.

A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára

- jelezte.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, oda, ahol a lánya nővérként dolgozott. A vádlott 2021 szeptemberében infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértett gyógyszereit, hogy ezzel halálát okozza. A sértett a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ápolónő

debrecen

gyilkossági kísérlet