Tizenegy év fegyházat kapott a debreceni ápolónő: saját édesanyját akarta megölni

MTI   
  Megosztom
Tizenegy év fegyházat kapott a debreceni ápolónő: saját édesanyját akarta megölni

Tizenegy év fegyházbüntetésre ítélték jogerősen az anyját megölni készülő ápolónőt, a Debreceni Ítélőtábla szerdai határozatával helybenhagyta az elsőfokú ítéletet - közölte a táblabíróság sajtószóvivője.

Fórizs Ildikó közleményében azt írta, az első fokon eljáró Egri Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt tizenegy év fegyházbüntetésre ítélte.

A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Ítélőtáblára

- jelezte.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, oda, ahol a lánya nővérként dolgozott. A vádlott 2021 szeptemberében infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértett gyógyszereit, hogy ezzel halálát okozza. A sértett a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ápolónő

debrecen

gyilkossági kísérlet