Újabb tragédia: Tiszába fulladt egy 12 éves kislány

MTI   
  Megosztom
Újabb tragédia: Tiszába fulladt egy 12 éves kislány

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség gondatlan emberölés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az úszni nem tudó gyermekeket a Tisza egy veszélyes szakaszához vitte játszani.

2023 júniusában a 10 és 12 éves kislányok a nagybátyjuknál nyaraltak, aki június 23-án az élettársával együtt előbb a gyermekeket az édesanyjukhoz hazavitte, azonban a gyermekek kérlelésére, a család harmadik gyermekét is magukhoz vették, levitték őket a Tisza folyó Benk községhez tartozó komplejárójához.

Míg a vádlott élettársa a parton maradt a négyéves kisfiúval, addig - a vád szerint - a vádlott a folyó sekélyebb részén, a parthoz közel megengedte a lányoknak, hogy a folyóba bemenjenek annak ellenére, hogy a folyó ezen a szakaszán nincs kijelölt fürdőhely.

A kiskorú sértettek nem tudtak úszni, és olyan eszközük sem volt, amely a vízen fenntartotta volna őket. A vád szerint a férfi közvetlen közeléből és felügyelete alól a lányokat a Tisza elragadta. A vádlott próbálta a gyermekeket kimenteni, de az erős sodrás miatt nem érte őket utol, ezért élettársa telefonon kért segítséget.

A folyó Tiszamogyorós irányába sodorta a gyermekeket, akiknek a segítségére sietett motorcsónakkal egy férfi, aki azonban csak a vízen sodródó kisebbik lányt tudta megmenteni, őt a csónakjába emelte, de testvére a folyóban elmerült és eltűnt. A vízbe fulladt gyermek testét két nap múlva találták meg.

A főügyészég a férfit a kisgyermek halála miatt gondatlan emberölés vétségével, a másik gyermek életének, testi épségének, és egészségének veszélyeztetése miatt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett, amennyiben az előkészítő ülésen az eljárást sikerül befejezni, úgy a férfival szemben a törvényszék 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szabolcs-szatmár-bereg megye

tisza

fulladás

gyerekek

gondatlan emberölés vétsége

kiskorú veszélyeztetése

vádemelés

benk

gyerekek

fulladásveszély

haláleset