Újabb tragédia: Tiszába fulladt egy 12 éves kislány

MTI   
  Megosztom
Újabb tragédia: Tiszába fulladt egy 12 éves kislány

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség gondatlan emberölés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az úszni nem tudó gyermekeket a Tisza egy veszélyes szakaszához vitte játszani.

2023 júniusában a 10 és 12 éves kislányok a nagybátyjuknál nyaraltak, aki június 23-án az élettársával együtt előbb a gyermekeket az édesanyjukhoz hazavitte, azonban a gyermekek kérlelésére, a család harmadik gyermekét is magukhoz vették, levitték őket a Tisza folyó Benk községhez tartozó komplejárójához.

Míg a vádlott élettársa a parton maradt a négyéves kisfiúval, addig - a vád szerint - a vádlott a folyó sekélyebb részén, a parthoz közel megengedte a lányoknak, hogy a folyóba bemenjenek annak ellenére, hogy a folyó ezen a szakaszán nincs kijelölt fürdőhely.

A kiskorú sértettek nem tudtak úszni, és olyan eszközük sem volt, amely a vízen fenntartotta volna őket. A vád szerint a férfi közvetlen közeléből és felügyelete alól a lányokat a Tisza elragadta. A vádlott próbálta a gyermekeket kimenteni, de az erős sodrás miatt nem érte őket utol, ezért élettársa telefonon kért segítséget.

A folyó Tiszamogyorós irányába sodorta a gyermekeket, akiknek a segítségére sietett motorcsónakkal egy férfi, aki azonban csak a vízen sodródó kisebbik lányt tudta megmenteni, őt a csónakjába emelte, de testvére a folyóban elmerült és eltűnt. A vízbe fulladt gyermek testét két nap múlva találták meg.

A főügyészég a férfit a kisgyermek halála miatt gondatlan emberölés vétségével, a másik gyermek életének, testi épségének, és egészségének veszélyeztetése miatt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett, amennyiben az előkészítő ülésen az eljárást sikerül befejezni, úgy a férfival szemben a törvényszék 1 év 10 hónap, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szabolcs-szatmár-bereg megye

tisza

fulladás

gyerekek

gondatlan emberölés vétsége

kiskorú veszélyeztetése

vádemelés

benk

gyerekek

fulladásveszély

haláleset