Póréhagyma krémleves recept: laktató, könnyed, mégis átmelenget!

hvg.hu 2020. november 20. 11:32
A póréhagyma krémleves a legegyszerűbb, mégis legjobb előételek egyike. Mutatjuk, hogyan készül a póréhagyma krémleves recept egyszerűen, zellerrel, tejszínnel és burgonyával!

Gyorsan szükség van egy könnyed előételre, amit ráadásul egyszerű is összehozni? A póréhagyma krémleves recept pont ilyen! Cikkünkben leírjuk, hogyan történik a póréhagyma krémleves elkészítése olyan egyszerű, ám mégis harmonikus ízek felhasználásával, mint a póréhagyma, a zeller és a krumpli, amelyet a tejszín varázsol selymessé és laktatóvá. Ha azt szeretnénk, hogy a póréhagyma krémleves egy kicsit töményebb legyen, süssünk hozzá krutont, vagy tálaljuk egyszerűen pirítóssal!

A póréhagyma krémleves hozzávalói

  • 1 db póréhagyma
  • 2 db krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek vaj
  • 1 szár halványító zeller
  • 1 l zöldség alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint

A póréhagyma krémleves recept elkészítése

  1. Karikázzuk fel a zellert és a póréhagymát, a krumplit és a fokhagymát pucoljuk meg, kockázzuk kicsire.
  2. Egy lábasban az olvasztott vajon néhány percig fonnyasszuk a póréhagymát, majd adjuk hozzá a zellert és a krumplit is. Néhány perc múlva öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd főzzük készre 25 perc alatt.
  3. A kész levest pürésítsük botmixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk föl.
  4. A póréhagyma krémleves tálalása lehet változatos: adhatunk mellé krutont, levesgyöngyöt, reszelt sajtot és fűszeres ételízesítőket is, megszórhatjuk egy kis friss petrezselyemmel.

Címlapkép: Getty Images