
Indul az őszi gombaszezon: íme a bakonyi betyárleves eredeti receptje, húsos derelyével!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
Ősszel már javában szüretelhetjük a Bakony kincseit: mutatjuk, hogyan készülnek kedvenc ételeink bakonyi módra, milyen gombákat használjunk!
Olyan recepteket keresel, amelyekkel az egész családot jóllakathatod, egészségesek, sőt, a pénztárcádat is kímélik? Ezekkel az egyszerű főzelékekkel a többszöri repeta sem okoz gondot!
Gyermekeink testi és szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott táplálkozás: mutatjuk, milyen egészséges és tápláló ételeket csomagoljunk nekik az iskolába!
Őrült áron kínálják a lángost a Balatonnál: mutatjuk, honnan származik a magyarok kedvenc nyári fast foodja, hogyan készítheted el fillérekből!
Elropogtatnál valamit, de visszatart a bolti készítmények cukor- és adalékanyagtartalma, netalántán drágállod őket? Nem baj! Mutatjuk, hogyan készíts kekszet házilag, fillérekből, percek alatt!
De hogyan használhatjuk fel ételeinkben, italainkban? Most kiderül.
Jártál már a Nyírségben? Kóstoltad a helyi specialitásokat? Ha eddig még nem volt hozzá szerencséd, elhozzuk mi a helyiek nagy kedvenceit, egyszerű és laktató receptek formájában!
Minden időszakban járjunk nyitott szemmel és az erdők, mezők növényei mellett hasznosítsuk kertünk nemkívánatos „gyomnövényeit” is. Hoztunk egy kisebb gyűjtést, mit érdemes gyűjteni, illetve mit lehet belőlük készíteni.
Te is hátrahőkölsz, amikor meglátod, hogy mennyibe kerül egy gombóc fagyi? Aggodalomra semmi ok: ezekkel a tejes és tejmentes receptekkel fillérekből fagyizhat az egész család, nem kell számolnod a gombócokat!
Idén tavasszal kis lemaradással nyílik, virágzik minden, így az ehető bodzavirág is csak mostanában kezdte el bontogatni a szirmait. Csodálatos illata mellett számos jótékony hatása ismert.
Alulértékelt, azonban kiváló befőzőgyümölcsök a körték, melyeknek számos ízletes fajtája kapható szeptemberben. Mutatjuk, hogyan készíts belőlük izgalmas kompótot, lekvárt!
Beköszöntött az ősz, de még mindig találhatunk a kertünkben szüretelésre váró, zamatos zöldségféléket, melyekből finom és egészséges szendvicskrémeket készíthetünk.
Nyár végén, ősz elején érik a fekete bodza bogyója, ami nem csak ínycsiklandó lekváralapanyag, hanem kiváló vitamin- és vasforrás is. Mutatjuk, mi mindent készíthetsz belőle!
Megállás nélkül érik a füge, ne hagyd kárba veszni a termést! Mutatjuk, hogyan készíts ínycsiklandó fügelekvárt és más élelmiszereket a kertedben termő fügéből!
Idén termett paradicsom bőven, a tavalyi aszályos évet jóval meghaladta a termésátlag, de az inflációs miatt ez nem járt együtt automatikusan a termény árának csökkenésével, sőt. Ezért is érdemes most eltenni belőle télire.
A nyárral együtt a grillszezon is javában tombol, azonban ha nem akarunk a klasszikus ételeknél maradni, ideje egy kicsit csavarni a dolgon: mondjuk baconbe egy kis gyümölcsöt.
A hideg gyümölcsleves a nyári időszak egyik legfinomabb, frissítő fogása, amit még a tikkasztó hőség során is szívesen fogyasztunk: laktat, mégsem telít el. Ez a nyár slágere!
Dübörög az uborkaszezon, a legszebb darabok már érnek a kovászban: mutatjuk, hogyan gondold újra ezt a hétköznapi alapanyagot, milyen ételeket készíts belőle!
Legyen szó bazsalikomról, levenduláról vagy rozmaringról a saját kertünkből, vagy a piacon vásárolt fahéjrudakról, a gyógynövények és fűszerek kínálata az ízesítés, fűszerezés új birodalmát nyithatja meg előttünk.
Jártál már a Vajdaságban? Kóstoltad már a helyi magyaros és balkáni ételeket? Ha nem, mi elhozzuk ezeket a különlegességeket a Te konyhádba is!