Március 15-i menüajánló: így étkeztek őseink a forradalom és szabadságharc idejében
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Ma van március 15-e, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről emlékezünk meg. Mit érdemes tudni az ünnepről, annak gasztronómiai vonatkozásában?
Kóstoltad már a Hortobágy ikonikus ételeit, amelyek szinte kötelező jelleggel szerepelnek a csárdák étlapján? Egy igazi klasszikust hoztunk el, mégpedig a hortobágyi húsos palacsintát!
Ki volt a híres Rézi néni és hogyan vált korának legnagyobb magyar szakácskönyvírójává? Miben állt a Szegedi szakácskönyv sikere és milyen ételeket főztek 150 évvel ez előtt?
Nem egy magyar családban szinte hagyomány vasárnap a rántotthús, de hogy omlós is legyen, annak bizony van néhány fortélya. Mielőtt sorolnánk, kezdjük egy jó hírrel, tavaly óta ugyanis jócskán csökkent a baromfihús ára. Lesz mit rántani 2024-ben is!
Mikor máskor próbálnák ki a tofut, ha nem veganuár idején? Mi az a tofu, és miből készül ez a fehérjebomba, aminek az ára a húséval vetekszik? De tényleg egészséges a szója?
Minden szilveszteri buli kötelező kelléke valamilyen virslis finomság, legyen szó hideg vendégváró fogásokról vagy meleg főételekről. Na de hogyan készítsük el „már megint”?
Tegye fel a kezét, aki nem szereti a gumicukrot?! Ezért is joztunk nektek egy olyan receptet, amivel nemcsak a magatok kedvére, de a gyerkőcökére is tehettek! Sőt, karácsony közeledtével, remek meglepetés-ajándék is készülhet belőle!
Hogyan álljunk neki a karácsonyi gesztenyés kiflinek, hogy olyan porhanyós legyen, mint anno a nagyié volt? Egy 60-70 éve írt receptes könyvben nyomára akadtunk az eredeti receptnek!
A karácsonyi vásárok kötelező kelléke a jó öreg kürtőskalács, azonban kevesen tudják, hogy valójában egy meglepően olcsón kihozható édességről van szó – így készül az eredeti recept szerint.
Novemberben javában kap a magyar természetes vizek egyik legízletesebb halfaja: mutatjuk, mi mindent érdemes tudni fehér húsáról, milyen ételeket készíthetünk belőle!
1742-ben született híres receptgyűjtő szerzetesünk, Simai Kristóf: munkássága nyomán bemutatjuk, hogy bizony ma is lehet használni egy két- vagy akár háromszáz éves receptet!
Közeleg a húshagyókedd, 2 fánk, 2 forró csokival egy vidéki fánkozóban 5.600 Ft alatt nem áll meg. Álljunk neki inkább magunk sütni, vagy vegyünk a Tescóban, Sparban, Aldiban egy porcukrosat, aztán jó napot?!
Somogy a Dél-Dunántúl legnagyobb vármegyéje, azonban a vidék jóval többet nyújt a látogatóknak a Balaton partvidékénél. Nézzük, milyen különleges ételek kerülnek itt terítékre!
A világon mindenhol találkozhatunk különleges vagy furcsa, sőt, egészen bizarr ételekkel is – nincs ez máshogy Magyarországon sem. Nézzük, melyek ezek az fogások, hogyan készülnek!
Kecskemét városa nem csak kiváló turistalátványosság a magyar családok számára: ha már erre járunk, a helyi ételekről sem szabad megfeledkeznünk: tartogathatnak meglepetéseket!
A téli piacozásnak is megvannak a maga előnyei: gyakran botlunk ilyenkor naspolyába, amiből semmilyen más gyümölcshöz sem hasonlítható házi lekvárt készíthetünk.
Nincs karácsony egy jó nagy fazék halászlé nélkül: mutatjuk, mi mindent érdemes tudni a készítéséről, hogyan főzd tökéletesre, hogy vacsoravendégeid mind a tíz ujjukat megnyalják utána!
Lehet csokis, de van aki eperszósszal és tejszínhabbal a tetején szereti. Itt az új adventi őrület, a vidéki vásárok új slágere: a gofri. De hogyan készíthetsz el te is otthon, hogy ugyanolyan ropogós legyen, mint a vásári? Eláruljuk a titkot!
Unod a bolti csokoládékat, de szeretnél valami igazán különleges édességgel kedveskedni szeretteidnek Mikulás-nap vagy karácsony alkalmából? Íme a titkos recept!
A hidegebb idő beköszöntével sem kell lemondanunk a vitaminokban gazdag, friss zöldségekről. A magyarok egyik nagy kedvencének a szezonja épp az őszi-téli időszakra esik.