Itt a javaslat: változhat a boltok nyitvatartása karácsonykor

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a javaslat: változhat a boltok nyitvatartása karácsonykor

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az ünnepi hajrá előtt megtartotta Országos Értekezletét.

A szervezet 86 kereskedelmi vállalattal rendelkezik munkavállalói képviselettel. A rendezvényen ezektől a cégektől közel 100 munkavállaló vett részt. Az idei éves tevékenységük és a következő évekre vonatkozó terveik megvitatása mellett akaratlanul is felmerült néhány olyan téma, amely túlmutat a szakszervezet hatáskörén.

Az egyik ilyen témával fordult Dr. György László államtitkárhoz a KASZ:

A családok évében eddig megtett pozitív lépéseiken felbátorodva szeretnénk most egy olyan javaslattal élni, amely a hazai társadalom számára csak egészen kis áldozattal járna, de a kereskedelemben dolgozó munkavállalóknak és családjaiknak lehetővé tenné, hogy ők is méltó módon tudjanak felkészülni az ünnepekre

- írta Karsai Zoltán a szervezet elnöke.

Az idei évben december 24. napja hétfőre fog esni. A hétvége egyébként is kedvező időszak a nagybevásárláshoz, a december 24-ét megelőző hétvége kifejezetten az lesz. A KASZ véleménye szerint az év legerősebb forgalmú hétvégéjét követő hétfőn már csak azok látogatják az üzleteket, akik valamit elfelejtettek beszerezni az ünnepi menühöz.

A fentiek figyelembe vételével a kereskedelemben dolgozó munkavállalók képviseletében javasolják, hogy a jelenleg érvényben lévő 14 óráig nyitva tartás déli 12 órára módosítsák.

Magyarország polgárait nagy veszteség nem érné, ugyanakkor a kereskedelemben dolgozók és családjaik számára nagyon sokat jelente – írta a KASZ elnöke.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

karácsony

bolt

nyitvatartás

hellovidék