Itt a javaslat: változhat a boltok nyitvatartása karácsonykor

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a javaslat: változhat a boltok nyitvatartása karácsonykor

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az ünnepi hajrá előtt megtartotta Országos Értekezletét.

A szervezet 86 kereskedelmi vállalattal rendelkezik munkavállalói képviselettel. A rendezvényen ezektől a cégektől közel 100 munkavállaló vett részt. Az idei éves tevékenységük és a következő évekre vonatkozó terveik megvitatása mellett akaratlanul is felmerült néhány olyan téma, amely túlmutat a szakszervezet hatáskörén.

Az egyik ilyen témával fordult Dr. György László államtitkárhoz a KASZ:

A családok évében eddig megtett pozitív lépéseiken felbátorodva szeretnénk most egy olyan javaslattal élni, amely a hazai társadalom számára csak egészen kis áldozattal járna, de a kereskedelemben dolgozó munkavállalóknak és családjaiknak lehetővé tenné, hogy ők is méltó módon tudjanak felkészülni az ünnepekre

- írta Karsai Zoltán a szervezet elnöke.

Az idei évben december 24. napja hétfőre fog esni. A hétvége egyébként is kedvező időszak a nagybevásárláshoz, a december 24-ét megelőző hétvége kifejezetten az lesz. A KASZ véleménye szerint az év legerősebb forgalmú hétvégéjét követő hétfőn már csak azok látogatják az üzleteket, akik valamit elfelejtettek beszerezni az ünnepi menühöz.

A fentiek figyelembe vételével a kereskedelemben dolgozó munkavállalók képviseletében javasolják, hogy a jelenleg érvényben lévő 14 óráig nyitva tartás déli 12 órára módosítsák.

Magyarország polgárait nagy veszteség nem érné, ugyanakkor a kereskedelemben dolgozók és családjaik számára nagyon sokat jelente – írta a KASZ elnöke.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

karácsony

bolt

nyitvatartás

hellovidék