Ezek a leggazdagabb városok Magyarországon: itt a lista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a leggazdagabb városok Magyarországon: itt a lista!

Magyarországon emelkedett ugyan az egy főre jutó vásárlóerő tavalyhoz képest, de így is csak a 30. helyet szerezte meg.

Továbbra is sereghajtó Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők felzárkóztak, míg a fővárosban élők többet költhetnek – derült ki a Gfk. kutatásából amiben a vásárlóerőt vizsgálta negyvenkét európai országban.

Magyarországon emelkedett ugyan az egy főre jutó vásárlóerő tavalyhoz képest, de így is csak a 30. helyet szerezte meg.

Az is kiderül a kutatásból, az országon belül is változnak az adatok, nem mindegy, a fővárosban, a főváros környékén vagy éppen Szabolcsban élünk.

Az előző évhez képest a legkevesebb vásárlóerővel rendelkező magyarországi megyék között néhány változás történt a rangsorban. Ezzel szemben az első tíz helyen levő megyék között nincsen változás, továbbra is Budapest vezeti a listát.”

- mondta Kui János, a GfK Geomarketing terület vezetője.

Top 10 leggazdagabb város

(egy főre jutó vásárlóerő az országos átlag százalékban)

  1. Üröm 159,6%
  2. Budaörs 147,7%
  3. Solymár 147,5%
  4. Nagykovácsi 146,6%
  5. Paks 140,4%
  6. Szentendre 136,7%
  7. Diósd 133,1%
  8. Gödöllő 130,7%
  9. Győrújbarát 129,7%
  10. Törökbálint 129,0%

Ugyanakkor Budapest indexe összességében és kerületenként vizsgálva is többségében mérséklődött, kivételt a VI., XI., XVI. kerületek képeznek. Legnagyobb mértékű csökkenés a X., XXIII., IV. kerületek esetében figyelhető meg.

Magyarország húsz megyéjéből hét megyében a vásárlóerő az átlag felett van. Ezek Budapest és környéke, illetve a Dunántúl. A közvetlenül Ausztriával határos Győr-Moson-Sopron megye vásárlóereje közelíti meg a legjobban Magyarország átlagát. Ebben a megyében a lakosoknak az országos átlagnál 1,7 százalékkal több pénzük van a kiadásokra.

Az ország északkeleti részén, a Romániával és Ukrajnával határos Szabolcs-Szatmár-Bereg megye áll az utolsó helyen Magyarország megyéi között.

Az európaiaknak fejenként átlagosan 14.292 eurójuk van kiadásra és megtakarításra 2018-ban. A vizsgált országokban a rendelkezésre álló nettó jövedelem jelentősen változik: Liechtensteinben, Svájcban és Izlandon a legmagasabb az átlagos vásárlóerő, míg Fehéroroszországban, Moldovában és Ukrajnában a legalacsonyabb.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

vásárlás

hellovidék

gazdaság

felmérés

gfk