Új üzleti központ épül Abonyban

HelloVidék   
  Megosztom
Új üzleti központ épül Abonyban

Abony térségében már javában zajlanak a gépi földmunkák: a napokban kezdődött el a város új üzleti negyedének kialakítása.

Az önkormányzat közlése szerint a beruházás 306 millió forint összegű európai uniós és hazai költségvetési támogatás segítségével valósul meg, a fejlesztések várhatóan 2019. április végén fejeződnek majd be.

A fejlesztésektől a helyi kis- és középvállalkozások versenyképességének javítását várják, de az üzleti park telepítése a foglalkoztatás bővítését és az új beruházók betelepülését is magával hozhatja. A városvezetés célzott szolgáltatásokkal és egyéb kedvezményekkel (pl. iparűzési adókedvezmény) kívánja serkenteni a térség gazdasági tevékenységét, ha a legkorszerűbb infrastruktúra nem lenne elegendő.

A beruházás helyszíneként szolgáló Mátyás király út a 40-es főúthoz csatlakozik, melyről a most épülő M4-es gyorsforgalmi út könnyedén elérhető lesz. A terület a tervezett M8-as autópálya M4-M8 csomópontjához is közel fekszik majd.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

abony

üzleti park

ipari park

gazdaság